Koken brengt jong en oud samen

11-06-2015

"Hoe breng je jong en oud samen, zodat zij van elkaar kunnen leren?" Dit vroeg Burcu Yilmaz van het Summa College zich af bij het opzetten van het project ’Koken met kinderen en ouderen’ in het Pieter Eiffhuis. “Eten verbindt en door samen een gerecht te maken krijg je respect voor elkaar en kun je van elkaar leren”, legt Burcu uit.

Samen koken

Vier weken komen een groep kinderen en bewoners van het Pieter Eiffhuis samen om met elkaar te koken. Ze kiezen een land en bereiden een gerecht afkomstig uit dat land. “Deze week is Italië aan de beurt en wordt er macaroni gemaakt”, vertelt Burcu. Eerder hebben de kinderen en bewoners Turkse, Hollandse en Aziatische gerechten bereid.

Wat eet je zelf het liefst?

Enthousiast wordt er gepraat over de gerechten en wat de bewoners en kinderen zelf lekker vinden. “Ik vind macaroni heel lekker”, vertelt Keandro. Mevrouw Doormernik vond Turks heel leuk om te maken. "Maar ik vind alles wel lekker", geeft ze aan. "Ik vind Turks en Hollands het lekkerst", roepen Mike en Lisa in koor. De bewoners vinden het erg gezellig om samen met de kinderen te koken. "Je ziet wel wie talent heeft, maar ze zijn nog jong genoeg om te leren", vult mevrouw Doormernik aan. Daar zijn de dames aan tafel het mee eens.

Korte stages voor leerlingen Summa college

In samenwerking met 040projects, het Summa college en Wooninc. kunnen leerlingen korte stages lopen van vijf weken. Leerlingen kiezen zelf een thema waar zij tijdens hun stage mee aan de slag gaan.

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.