'Later heb ik geen hoge woonlasten'

26-08-2015

“Ik dacht eerst helemaal niet aan kopen. Maar op een dag word je volwassen”, zegt Marieke lachend. “Ik ben nu 40 en dan wil je wel iets opbouwen. De huren gaan waarschijnlijk omhoog en ik denk dat mijn pensioen niet geweldig zal zijn. Wat ik nu wel zeker weet, is dat ik geen hoge woonlasten meer heb als ik ouder ben. En dat geeft me een goed gevoel.”

Huren was bijna even duur als kopen

“Een alleenstaande moeder met drie kinderen die een huis koopt, dat zal niet zo vaak voorkomen, denk ik. Het was flink puzzelen of het allemaal wel mogelijk was. Ik heb wel een full time job in de communicatie en sales maar de banken zijn niet altijd gemakkelijk met het verstrekken van een hypotheek. Toch is het gelukt en ik betaal nu maar ongeveer 100 euro meer dan toen ik huurde. Dat komt ook omdat de rente nu zo laag is. Ik huurde al van Wooninc. dus ik kon een mooie prijs maken.”

Je weet nooit wat er gebeurt

“Bij kopen heb je altijd twijfel. Dat had ik ook. Voorheen dacht ik: misschien krijg ik wel een relatie en wil je dan ergens anders gaan samenwonen? Of misschien ga ik wel ergens anders werken? Je weet nooit wat er gebeurt! Toch was dat voor mij geen reden om de stap van kopen niet te wagen. Ik heb bewust gekozen om in Geldrop te blijven omdat ik voor mijn kinderen niet weer wil verhuizen naar een andere woonplaats. Ik heb inmiddels weer een relatie maar we wonen (nog) niet samen.”

De kansen zien en niet de beperkingen

“Ik keek naar allerlei huizen maar dacht er niet aan om dít huis te kopen. Tot mijn vader zei: ‘Je moet er eens anders naar kijken. De mogelijkheden zien in plaats van de beperkingen.’ Dat opende mijn ogen! Dit is een lekker licht huis met een geweldige tuin. Heerlijk van een eigen huis is dat je het helemaal naar je zin kunt maken. Beneden hebben we de muren uitgebroken en daarna is de nieuwe keuken geplaatst. Ik kan echt uren op mijn iPad op zoek gaan naar koopjes. Zo komt de keuken uit Duitsland. Ik ga voor kwaliteit en het is een spel om iets voor de laagste prijs te krijgen.”

Veel plannen

“Ik ben dolblij met mijn huis en heb nog veel plannen. Zo wil ik graag een houtkachel, want er zit al een schoorsteen. De openstaande ramen naar de tuin zie ik ook al voor me. Daarvoor ga ik niet lenen dus dat wordt nog even sparen. Maar ik ga niet al mijn geld in het huis steken. Met vrienden bezoek ik festivals als Pinkpop en Lakedance. Hard werken en voor de kinderen zorgen is prima, maar soms moet je even iets heel anders doen.”

Lekker rustig wonen in Geldrop

“Ik heb in Friesland gewoond en in Frankrijk. Na mijn scheiding kwam ik in Geldrop terecht. Heel veel in de buurt doe ik helaas niet. Met drie kinderen, een full time job en fanatiek sporten bij de fitness haal ik dat gewoon niet. Het is hier lekker rustig wonen en er is in de omgeving genoeg te doen. Ik doe regelmatig leuke dingen buiten Geldrop.”
 
Lees meer over het kopen van een huurhuis.
 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.