Meer zonnepanelen

21-11-2016

De wooncomplexen Vonderhof, de Hagen en Theresia van corporatie Wooninc. krijgen zonnepanelen. De bewoners profiteren daar direct van. De geproduceerde elektriciteit wordt in mindering gebracht op de stroom die nodig is om bijvoorbeeld algemene ruimten te verlichten. Zo dalen de servicekosten van bewoners. De investeringen worden gefinancierd door de daken ook te verhuren aan telefoonproviders.

Wooninc. plaatste in 2012 de eerste zonnepanelen op het dak van de Grijze Generaal aan de Winston Churchilllaan waar het hoofdkantoor van de woningbouwvereniging is gevestigd. Inmiddels zijn er zonnecollectoren gelegd op al zeven complexen in Eindhoven en Geldrop. In totaal leveren de bijna duizend vierkante meter zonnepanelen 154.000 kWh per jaar op. Een gemiddeld gezin van drie personen verbruikt zo'n 4100 kWh per jaar. Door plaatsing van zonnepanelen op de drie nieuwe locaties loopt dit op tot 220.000 kWh.

Daar blijft het waarschijnlijk niet bij, laat een woordvoerster weten. "We onderzoeken continu de mogelijkheden om zonnepanelen te plaatsen. We kijken hierbij vooral naar gebouwen met veel algemene ruimtes en parkeergarages, of een hoog dagverbruik, waar de besparing direct voordeel biedt voor onze huurders."

Eindhovens Dagblad

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.