Mogelijk 1-persoonswoningen in 2e fase nieuwbouw Parkwachters

01-06-2016

Een deel van de koopwoningen, gepland in de 2e fase van Parkwachters in Best, wordt mogelijk ingericht als studio’s voor jongeren en alleenstaanden. De vraag naar dit soort woningen is namelijk groot. Deze woningen zijn bedoeld voor 1-persoonshuishoudens, met name ook jongeren die als starters op de woningmarkt op zoek zijn naar betaalbare woonruimte.  Daartoe  behoren ook statushouders. Als woningcorporatie willen wij er graag zijn voor deze mensen.

Stijgende vraag naar betaalbare woonruimte voor 1-persoonshuishoudens

Samen met de gemeente Best en de andere woningcorporaties zijn wij op zoek naar een oplossing om te voldoen aan de stijgende vraag van 1-persoonshuishoudens naar betaalbare huurwoningen. Als mogelijke oplossing is ook nieuwbouwproject Parkwachters in Best in beeld. De plannen voor transformatie van koopwoning naar huurstudio’s in Parkwachters zijn nog in de onderzoeksfase en zeker niet definitief.

Woonstudio’s in getransformeerde eengezinswoningen

In de 2e fase van het nieuwbouwproject zijn 31 koopwoningen gepland. Het idee is om een viertal van deze woningen, grenzend aan de huurappartementen, te transformeren naar kleinere woonstudio’s voor de verhuur. De woningen worden als het ware in tweeën gesplitst waarbij zowel een studio op de begane grond als een maisonnette op de 1e en 2e verdieping gerealiseerd wordt. In totaal gaat het dus om 8 huurstudio’s. De overige 27 woningen blijven vooralsnog voor de verkoop gepland.

Anders dan u wellicht eerder in de krant heeft gelezen, zijn deze studio’s niet expliciet voor statushouders bestemd. Maar juist voor iedereen, die door de stijging van het aantal 1-persoonshuishoudens, minder succes heeft bij het vinden van een woning op de reguliere huurmarkt. 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.