Nepbrieven huurbetaling namens Woonbedrijf in omloop

29-01-2014

Er zijn nepbrieven in omloop waarin de huurders van Woonbedrijf gemaand worden hun huur voortaan te betalen op een voor Woonbedrijf onbekend bankrekeningnummer van de KNAB-bank. Inmiddels blijkt dat er ook huurders van Wooninc. zijn die zo'n nep Woonbedrijf-brief hebben ontvangen.  

De brieven komen per post op naam en adres binnen op nagemaakt/(nep) Woonbedrijf-papier in een (nep) Woonbedrijf-envelop met een (nep)handtekening. Opvallend is dat de enveloppen een postzegel hebben, het logo nagemaakt is en ons telefoonnummer ontbreekt. Deze brief komt NIET van Woonbedrijf. Ga NIET in op deze brief. Woonbedrijf heeft ruim op tijd de overgang vaar de IBAN-nummers geregeld zodat de huurders op de vertrouwde wijze op de bekende bankrekeningnummers kunnen betalen

Gisteren,28 januari 2014, zijn er ongeveer 20 meldingen bij Woonbedrijf binnengekomen. Naar aanleiding van deze meldingen zijn medewerkers van Woonbedrijf in de nabije omgeving gaan aanbellen om te vragen of buren ook zo’n brief hebben ontvangen. Zij hebben deze bewoners ook gevraagd om de buren te informeren. Bij de entrees van betreffende appartementengebouwen zijn mededelingen opgehangen. Op dit moment heeft Woonbedrijf nog geen goed beeld van de omvang van de oplichtpraktijken. De meldingen die zijn binnengekomen, komen verspreid uit de hele stad, maar die zijn nu geconcentreerd in Gestel, Woensel Zuid en Stratum. 

Verder
Heb je zo'n Woonbedrijf nep-brief ontvangen, meld dit dan bij Wooninc. Dit kan telefonisch via 040 265 44 00 of via info@wooninc.nl. 

Bekijk hier de voorbeeldbrief die huurders hebben ontvangen.

 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.