Op zoek naar nieuwe vormen van bewonersbetrokkenheid

06-04-2016

Wooninc. en Stichting Huurdersplatform Wooninc. zijn samen op zoek naar nieuwe initiatieven om bewoners meer te betrekken. Wij vinden het namelijk belangrijk om te weten wat bewoners bezighoudt. Dit krijgt woensdag 13 april een vervolg.

Eind vorig jaar en afgelopen maand hebben we al gesproken met 2 grote groepen huurders, buurtbewoners en samenwerkingspartners uit de regio. Wat vinden zij belangrijk? Op welke manier willen ze worden betrokken? Wat verwachten ze van ons? En op welke manier willen ze zelf een bijdrage leveren? Een grote groep van 30 huurders uit met name de regio’s Eindoven en Oirschot heeft al aangegeven graag actief bij de verdere uitwerking te willen worden betrokken.

Doe mee in de praktijk
De volgende bijeenkomst wordt gehouden op woensdag 13 april om 19.30 uur in de ontmoetingsruimte van Cantershoef (Marnestraat 2) in Eindhoven. Tijdens die avond volgt eerst een korte terugkoppeling van de eerdere bijeenkomsten door medewerkers van de TU/e Eindhoven. Daarna volgt een presentatie met praktijkvoorbeelden van hoe je bewoners kunt betrekken. Deze presentaties worden onder andere verzorgd door enkele huurders. Daarna gaan we in kleinere groepjes discussiëren. De avond staat onder leiding van Marlies van den Akker van Wrijving Advies die al meerdere woningcorporaties hierbij heeft begeleid.

Op zoek naar aansprekende voorbeelden en belangrijke thema's
Aan het einde van de avond willen we graag meer duidelijkheid hebben over welke voorbeelden het meeste aanspreken en welke thema’s huurders belangrijk vinden. Wij gaan deze samen met huurders en met Stichting Huurdersplatform Wooninc. (SHW) verder uitwerken.

Wilt u alsnog meedoen?
Bent u nog niet benaderd, maar wilt u toch graag een actieve bijdrage leveren? Meld u dan alsnog aan via ikdoemee@wooninc.nl of persoonlijk via één van onze medewerkers via 040 265 44 00.

 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.