Ouderen zo lang mogelijk zelfstandig laten wonen

19-03-2015

Senioren moeten zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen. Dat is waar Wooninc. zich voor inzet. In de week van zorg en welzijn besteden we graag extra aandacht aan onze voorzieningen en services voor ouderen. Wooninc.Plus is een uniek woonconcept waar ontmoeten, activiteiten en interactie met elkaar en met de buurt centraal staan.

Zorgen dat je fit blijft

Sinds drie maanden woont Koos in Wooninc.Plus Kastanjehof in Geldrop. “Drie jaar geleden heb ik twee herseninfarcten gehad”, vertelt Koos. “Toen moest ik naar een verpleeghuis. Ik heb er echt alles aan gedaan om weer gezond te worden. Gelukkig heb ik nu nergens meer last van. En ik zorg ook wel dat ik fit blijf. Elke ochtend een half uur fietsen op de hometrainer en veel lopen. Ik ben een echt buitenmens dus dat is geen straf. Je moet ook zorgen dat je geestelijk fit blijft. Daarom lees ik nog steeds elke dag het Eindhovens Dagblad om te weten wat er speelt. En op mijn computer leer ik ook nog steeds nieuwe dingen.”

Koos Smulders in haar huurappartement in Wooninc.Plus Kastanjehof

Ontmoeten door activiteiten

Om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen wonen is sociaal contact belangrijk. In de Wooninc.Plus gebouwen worden jaarlijks meer dan 5000 activiteiten georganiseerd. Van een wekelijks frietuurtje tot een georganiseerde fietstocht. Alle activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door de hulp van vrijwilligers. Wooninc. ondersteunt dit met de inzet van een beheerder en een professionele activiteitenbegeleider en werkt regelmatig samen met andere partijen.

Woensdag 18 maart wellnessdag in Wooninc.Plus Pieter Eiffhuis

Een van de activiteiten is een wellnessdag in Wooninc.Plus Pieter Eiffhuis. Studenten van Fontys Hogescholen en het Summa college hebben deze dag georganiseerd voor bewoners en senioren uit de wijk. De ontmoetingsruimte werd veranderd in een heus wellness centrum waar men onder andere kon genieten van een ontspannen massage, zich kon laten wegen en leren hoe zij met een spelcomputer kunnen sporten. De beweegwinkel zorgde daarbij voor een gezondheidsmarkt waar senioren terecht kondenmet al hun vragen over gezondheid.

Voor bewoners én de buurt

De ontmoetingsruimten van Wooninc.Plus staan ook open voor buurtbewoners en vervullen een verbindende rol in de wijken. Zo kunnen buurtbewoners ook deelnemen aan de vele activiteiten die door Wooninc.Plus worden georganiseerd.

De Wellnesdag in Wooninc.Plus Pieter Eiffhuis
 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.