Partijen tekenen voor 1500 nieuwe studentenkamers

26-02-2013

Op dinsdag 26 februari ondertekenen de acht partijen, Wooninc., Trudo, Woonbedrijf, ROC/e, Fontys en TUe, Vastgoedbelang en studentenvertegenwoordigers het convenant Huisvesting Studenten 2012 – 2020: ‘Samen bouwen aan Eindhoven kennisstad’. Met de ondertekening van dit convenant  erkennen de partijen dat het een gezamenlijke opgave is om Eindhoven als studentenstad binnen Brainport verder te ontwikkelen.

De regio Eindhoven is één van de leidende kennisregio’s in Europa. Om die positie te behouden is continu nieuw talent nodig van de universiteit, de hogeschool en het middelbaar beroepsonderwijs. Alle reden om te zorgen voor een goed huisvestingsklimaat voor studenten.

Doelen

De partijen richten zich op de realisatie van voldoende betaalbare en kwalitatief op de vraag aansluitende huisvesting voor studenten op de juiste plek en zoveel mogelijk binnen de Ring in de stad. Ook willen zij voldoende huisvesting beschikbaar stellen voor internationale studenten. Dit alles betekent concreet dat uiterlijk in 2020  1500 studentenunits moeten zijn  gerealiseerd.

Daarnaast willen de partijen de betrokkenheid en binding van studenten  bij de stad, wijk en buurt bevorderen. Het stimuleren van goed (ver)huurderschap maakt ook deel uit van de gemaakte afspraken. Zo organiseren bijvoorbeeld studenten in 2013 een zogeheten ‘Check-je-kamer-dag’.

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.