Passend toewijzen: wat betekent het voor u?

14-12-2015

Vanaf 1 januari 2016 moeten woningcorporaties woningen toewijzen volgens nieuwe regels. Uw inkomen en gezinsgrootte bepalen voor welke woningen u in aanmerking komt. Lees hier wat dit voor u betekent.

Kan ik reageren op alle woningen?

Nee. Woningcorporaties moeten uw inkomen toetsen. Als blijkt dat de woning voor u niet ‘passend’ is, dan mogen wij de woning u helaas niet toewijzen. Op welke woningen mag u dan wel reageren? Bekijk hier het overzicht. Het heeft dus geen zin om te reageren op woningen met een andere huurprijs.

Hoe wordt bepaald wat ‘passend’ is voor mij?

De regels zijn opgelegd door de overheid en woningcorporaties moeten zich hier aan houden. Bekijk uw mogelijkheden in dit overzicht. Woningcorporaties moeten uw inkomen toetsen aan de hand van een inkomensverklaring of aanslag van de Belastingdienst. Deze kunt u (gratis) opvragen bij de Belastingdienst via telefoonnummer 0800 – 0543. U heeft deze gegevens nodig om in aanmerking te komen voor een woning.

Ik huur al een woning van een woningcorporatie. Wat verandert er voor mij?

Niets. Pas als u gaat verhuizen krijgt u te maken met de nieuwe regels.

Waarom zijn deze nieuwe regels gemaakt?

Met deze maatregel wil de overheid voorkomen dat huishoudens met de laagste inkomens in te dure woningen terecht komen. De goedkope woningen blijven op deze manier beschikbaar voor de mensen die een hogere huur niet kunnen betalen.

Lees meer over passend toewijzen.


 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.