Project Geldrop-Mierlo: aanpakken betalingsachterstanden

20-07-2018

In de gemeente Geldrop-Mierlo is het project ‘Vroegsignalering schulden’ gestart. Wooninc. werkt hier ook aan mee. Het doel van dit project is te voorkomen dat mensen in de financiële problemen komen. Als we op tijd weten dat er betalingsachterstanden zijn, kunnen we ook op tijd hulp bieden. Hiermee voorkomen we dat de betalingsachterstanden oplopen en mensen in de problemen komen.

Er werken verschillende partijen samen in dit project: de woningcorporaties Compaen, Woonbedrijf en Wooninc., de zorgverzekeraars VGZ en CZ, de nutsleveranciers Brabant Water, Eneco en Essent, de dienst Dommelvallei en de gemeente Geldrop-Mierlo.

Hoe werkt het?
De gemeente kijkt of er inwoners zijn met een betalingsachterstand bij twee of meer van deze partijen, dus ook bij Wooninc. Bij een aantal van deze mensen gaan medewerkers van het Centrum voor Maatschappelijk Dienstverlening (CMD) van de gemeente Geldrop-Mierlo op bezoek. Samen kijken zij dan naar mogelijke oplossingen om de financiën weer op de rit te krijgen. We willen in het komende jaar ongeveer 100 mensen helpen. De hulp en begeleiding is niet verplicht, dit is altijd op vrijwillige basis.

Vragen?
Heeft u vragen over dit project? Neem dan gerust contact op met de woonconsulent Leny van Beek, via 040 265 44 12 of lvbeek@wooninc.nl.

 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.