Scouting Burgemeester Welschen Meerhoven ontvangt sleutel nieuwe blokhut

04-11-2010

EINDHOVEN 04 november 2010 – Woensdag 3 november ontving Scouting Burgemeester Welschen Meerhoven namens Wooninc. en de gemeente Eindhoven de sleutel van haar gloednieuwe blokhut. De feestelijke sleuteloverdracht vond plaats in de nieuwe thuisbasis aan de Sliffertsestraat 43 in Eindhoven.

Feestelijk moment
Ruim 150 belangstellenden en genodigden woonden het feestelijke moment bij. Waaronder de leden van de scouting, hun ouders en vrijwilligers en bedrijven die de realisatie van de nieuwe blokhut mogelijk maakten. Dankzij samenwerking tussen de gemeente Eindhoven, Wooninc. en deze bedrijven is het nieuwe gebouw nu een feit.

Bijzondere bijdrage
Bijzonder in de afgelopen jaren is de inzet van oud-burgemeester Welschen, naamgever en fan van dit project. Samen met zijn vrouw heeft hij deze scoutinggroep geadopteerd en dragen zij hen een warm hart toe. Beiden waren bij het bijzondere moment van de partij. De oud-burgemeester sprak trots en vol lof over de nieuwe blokhut en bedankte nogmaals alle partijen die een bijdrage leverden aan de realisatie van de nieuwe blokhut. Namens de gemeente Eindhoven was wethouder mevrouw Mary Fiers aanwezig. Zij feliciteerde de scouting met hun nieuwe onderkomen op deze prachtige plek in Meerhoven.

Spectaculair
Het hoogtepunt van de middag was de spectaculaire sleuteloverdracht. Leden van de scouting hezen samen met de heer Welschen de negenjarige Rik Leemans tot in de bovenste nok van het gebouw om de sleutel naar beneden te halen. Onder luid applaus was hiermee de officiële sleuteloverdracht een feit. Ter afsluiting van de feestelijke middag trakteerde Wooninc. alle leden van de scouting en de overige aanwezigen op lekkere frietjes.

Leefbaarheid in Meerhoven
Wooninc. is als woningcorporatie actief in Meerhoven en zet zich in voor veilige, inspirerende buurten en wijken. Ruimte voor ontmoeting en activiteit voor kinderen en jongeren hoort daar ook bij. Vanuit dat oogpunt heeft Wooninc. een belangrijke bijdrage geleverd aan het tot stand komen van de nieuwe blokhut door het beschikbaar stellen van kennis en ervaring. De blokhut voor de scouting wordt een nieuwe ontmoetingsplek voor kinderen en jeugd binnen de wijk Meerhoven. Op deze manier zet Wooninc. zich in voor deze belangrijke doelgroep in Meerhoven en draagt bij aan de leefbaarheid in de wijk.

Verhuizing
De scouting verhuist zo snel mogelijk naar hun gloednieuwe blokhut aan de Sliffertsestraat 43 in Eindhoven. Kijk voor meer informatie over Scouting Burgemeester Welschen Meerhoven op www.scoutingmeerhoven.nl.

 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.