Sluiting zorgvoorziening RSZK t Laar in Waalre biedt kansen

07-10-2016

Zorginstelling RSZK heeft besloten om de zorgvoorziening in ’t Laar aan de Malvalaan in Waalre uiterlijk in april 2017 te beëindigen. Wij beschouwen deze sluiting door RSZK als een kans. Ons voornemen voor vernieuwing van het complex ’t Laar, bestaande uit 4 woongebouwen, krijgt hiermee meer mogelijkheden.

Nieuwe kansen voor complex ’t Laar

Wij willen onze drie woongebouwen aan de Malvalaan opwaarderen en weer toekomstbestendig maken. In ieder geval worden alle liften en in de woningen de badkamer, keuken en toilet vernieuwd. Daarnaast wordt ook de isolatiewaarde van de gevels opgewaardeerd tot energielabel A. Dit doen we onder meer door gevelvernieuwing en het plaatsen van zonnecollectoren op het dak.

Wooninc.Plus voor 55-plussers in Waalre

Met RSZK hebben wij de principe-afspraak gemaakt dat ook het woongebouw van RSZK onderdeel wordt van deze vernieuwing. Daarmee kunnen we het hele gebied van de 4 woongebouwen verbeteren, opwaarderen en een eigentijdse uitstraling geven.

RSZK heeft aangegeven in de toekomst graag intramurale zorg te willen blijven verlenen op deze locatie. In overleg met RSZK, de gemeente en de bewoners gaan wij een plan ontwikkelen voor een Wooninc.plus gebouw waarin waarschijnlijk ook de zorgvoorziening van RSZK een plek krijgt.

Veranderende zorg leidt tot sluiting RSZK ‘t Laar

“Wanneer er te weinig cliënten in een te groot gebouw wonen komt de leefbaarheid in een verzorgingshuis onder druk te staan. Dat moment is bij RSZK locatie ’t Laar aangebroken”, aldus RSZK. Onderdeel van het RSZK gebouw ’t Laar is de ontmoetingsruimte, waar ook onze huurders gebruik van maken. Om dit onze huurders niet te ontnemen, gaan wij kijken naar mogelijkheden om (een deel van) de ontmoetingsruimte ook na vertrek van RSZK open te houden. 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.