Stilstaan bij duurzaamheid

04-02-2015

Vrijdag 6 februari is het warme truiendag. Het idee in simpel: zet de verwarming lager, trek een warme trui aan en bespaar energie. Wooninc. doet mee en zet de verwarming van het kantoor een graadje lager. Maar niet alleen op deze dag dragen wij ons steentje bij als het gaat om duurzaamheid.

Samen met andere partners en de gemeente streven wij naar een energieneutraal Eindhoven in 2040. De methodiek die partijen daarbij hanteren is die van de The Naturel Step. Wij doen dat onder meer door te investeren in verschillende vormen van duurzame energie. De meest effectieve is het goed isoleren van nieuwe woningen en na-isoleren van bestaande woningen bij onderhoud. Bij vervanging van cv-ketels kiezen wij voor een cv-ketel met een hoger rendement (hr-ketel).

LED verlichting

Ons kantoor is volledig voorzien van LED verlichting. Ook in woongebouw Wooninc.Plus Pieter Eiffhuis zijn bijna 400 armaturen voorzien van LED verlichting. Dit levert naar verwachting een besparing van bijna 50.000 kWh per jaar op. Voor bewoners betekent dit ook een besparing in servicekosten, een mooie bijkomstigheid.

Zonnepanelen

Veel van onze hoogbouwcomplexen lenen zich goed voor zonnepanelen. Deze leveren ook energie op bij bewolkt weer. De opbrengst komt ten goede aan het energieverbruik in verschillende algemene ruimtes, dus dat levert de bewoners een kostenbesparing op hun servicekosten op. De daken van De Grijze Generaal en een aantal Wooninc.Plus gebouwen zijn al voorzien van zonnepanelen. Wooninc. heeft nu in totaal zo'n 830 m2 aan zonnecellen geplaatst. Dit staat gelijk aan 61 ton minder CO2 uitstoot. Voor 2015 staan nog eens drie installaties van zonnepanelen gepland.

Het Nieuwe werken

Wooninc. is ingericht op Het Nieuwe Werken. Door te werken met flexibele werkplekken en de mogelijkheid thuis te werken wordt efficiënter gebruik gemaakt van de ruimte. Ook werken wij zo veel mogelijk digitaal.

Meer over duurzaamheid in ons jaarverslag >

10 tips om energie te besparen >terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.