Tijdelijke tiny houses in Nuenen

29-10-2018
Tijdelijke tiny houses in Nuenen

Wooninc. plaatst 16 tijdelijke woningen aan het Witte Hondpad in Nuenen. Deze zijn bedoeld voor eenpersoonshuishoudens die dringend op zoek zijn naar een betaalbare woning. Deze zogeheten ‘tiny houses’ zijn naar verwachting medio 2019 beschikbaar.

Gemeente Nuenen verleende onlangs de omgevingsvergunning voor de komst van deze ‘Heijmans One woningen’, zoals ze officieel heten. Het doel van deze tijdelijke woningen is om de druk op de sociale woningmarkt te verminderen.

Voor wie?
Maximaal de helft van de woningen wordt toegekend aan statushouders, de rest aan mensen met een sociaal en economische binding met Nuenen.

Deze tiny houses vallen onder flexwonen, wat betekent dat de bewoners een huurcontract krijgen van maximaal 2 jaar. Daarna moeten ze doorstromen naar de reguliere woningmarkt.

Klein maar fijn
De Heijmans One woning is een verplaatsbaar huis voor eenpersoonshuishoudens. De huur is betaalbaar en de woning heeft alle benodigde faciliteiten, zoals een keuken, badkamer, ruime woonkamer met vide, een aparte slaapkamer én een eigen voordeur met een buitenterras.

Tijdelijke wijk
De 16 tiny houses in Nuenen staan maximaal 10 jaar aan het Witte Hondpad, daarna wordt dit terrein in oorspronkelijke staat teruggebracht.

Met de komst van de Heijmans One woningen ontstaat er een tijdelijke wijk, inclusief toegangsweg, voetpaden, parkeerhavens en een fietsenstalling.

Succes
Ook in andere steden bieden de Heijmans One woningen een positieve bijdrage aan het tekort aan sociale huurwoningen. Zo plaatste Wooninc. eerder dit jaar met succes 20 van deze tiny houses in Veldhoven.

Meer weten? Lees ook: ‘Tijdelijke woningen Witte Hondpad’

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.