Toch snelle bouw van De Jonkvrouw

28-11-2018

De bouw van zeven appartementengebouwen parallel aan het spoor in de wijk Zesgehuchten was al met een jaar vertraagd ten opzichte van de oorspronkelijke planning. Maar nog veel meer vertraging dreigde. Dat kwam doordat belangenvereniging Zesgehuchten naar de rechter wilde stappen. De buurtvereniging wilde meer garanties over de maximale bouwhoogte en de veiligheid van bewoners in nieuwbouw zo dicht bij het spoor.

Goed nieuws

Maar maandagavond had wethouder Marc Jeucken (CDA) goed 'heet-van-de-naald-nieuws' voor de raadsleden die bijeen waren voor een commissievergadering. Hij vertelde dat deze middag alsnog overeenstemming bereikt was tussen Wooninc. (ontwikkelaar van het complex), de gemeente en belangenvereniging Zesgehuchten.

Jeucken: ,,We hebben alledrie onze handtekeningen gezet. Een gang naar de rechter is hiermee van de baan. Ik denk dat Wooninc. nu snel kan gaan bouwen en dat de vertraging tot een minimum beperkt blijft", aldus Jeucken maandagavond.

In een reactie laat een woordvoerder van Wooninc. een dag later weten dat de daadwerkelijke bouw eind volgend jaar van start gaat. ,,We zijn verheugd dat de wijkbelangenvereniging het vertrouwen in de verdere planontwikkeling heeft uitgesproken en het beroep bij de Raad van State is ingetrokken. Dit is voor Wooninc. de basis om het project nu verder op te pakken."

In De Jonkvrouw komen maximaal 226 wooneenheden. Daarbij gaat het om in totaal 73 wooneenheden voor begeleid wonen en zorgwoningen. Ook komt er een Wooninc-gebouw met 84 sociale huurappartementen. Verder komen er 69 appartementen in de vrije sector. In het plan gaat het bij de sociale huurwoningen om twee blokken van zes bouwlagen, de vrije sector appartementen krijgen vijf bouwlagen.

Al eerder werd het plan op verschillende punten op verzoek van de buurt aangepast. Het werd bescheidener van opzet, minder hoog, met minder woningen in totaal maar wel met meer sociale huur. In de oorspronkelijke planning zou de bouw van het appartementencomplex in Zesgehuchten nu begonnen moeten zijn. De eerste woningen zouden na een jaar klaar zijn.

Bemiddelende rol

Jeucken is blij dat hij een bemiddelende rol heeft kunnen spelen. Wooninc heeft de buurtvereniging er van kunnen overtuigen dat de veiligheid voor bewoners niet in het geding is en de bouwhoogte een afgesproken maximum in geen geval zal overstijgen.

Bron: Eindhovens Dagblad

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.