Vanaf 1 jan 2014 invoering Warmtewet

30-12-2013

Om consumenten tegen te hoge tarieven te beschermen, gaat per 1 januari 2014 de Warmtewet in. Er komt een maximum warmtetarief dat alleen is gebaseerd op het Niet Meer Dan Anders-beginsel (NDMA). Daarnaast komt er een vergunningstelsel voor leveranciers van warmte. Afnemers van warmte zijn nu niet beschermd tegen te hoge prijzen. Deze regeling biedt bescherming en zorgt ook voor leveringszekerheid. 

Wanneer u een woonruimte huurt met een collectief verwarmingssysteem is de nieuwe Warmtewet ook voor u van toepassing. U kunt namelijk niet zomaar van energieleverancier overstappen. De nieuwe wet beschermt u tegen te hoge tarieven.

Afrekening stookkosten
Voor de levering van verwarming en warm water betaalt u op dit moment een voorschot in de servicekosten bij de huur. Op basis van verbruik worden de gemaakte kosten voor bijvoorbeeld gas, water en elektra van de installaties, jaarlijks met u afgerekend. Hieraan verandert voorlopig niets. Wooninc. blijft de levering van warmte en warm water verzorgen zoals u dat gewend bent. Ook de voorschotbedragen veranderen niet.
Wel nieuw is dat op uw afrekening een toets wordt toegevoegd. De wetgever heeft namelijk bepaald dat u voor uw warmte niet meer mag betalen dan iemand met een individuele CV ketel. Wij toetsen daarom bij uw eindafrekening of u niet meer heeft betaald dan wat wij conform de wet in rekening mogen brengen. Bij de afrekening stookkosten ontvangt u in de toekomst extra informatie waarin wij dit uitleggen. Als er in de toekomst nog andere veranderingen komen dan informeren wij u daarover natuurlijk zo snel mogelijk.

Vragen
Heeft u vragen over de levering van warmte of warm water dan kunt u contact opnemen met mevrouw W. van Frederici, telefoonnummer 040 265 44 67 of via e-mail ssk@wooninc.nl.

 

Wooninc., 30 december 2013

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.