Gratis advies over het kopen van een woning

30-03-2015

Starters hebben duidelijk behoefte aan advies als het aankomt op wonen. Daarom organiseert Wooninc. regelmatig een Startersevent. Afgelopen dinsdag 31 maart liepen er weer tientallen starters binnen voor gratis en persoonlijk advies rondom het kopen van een (eerste) woning. 

Gratis én persoonlijk advies

Wooninc. organiseert Startersevents in samenwerking met Rabobank Eindhoven - Veldhoven en Rabobnk Dommelstreek. Starters konden op dinsdag 31 maart weer binnenlopen tussen 17.30 en 20.00 uur voor gratis én persoonlijk advies rondom de aankoop van een (eerste) woning. Een hypotheekadviseur berekent hoeveel je kan lenen en wat je maandelijks zou betalen voor een koopwoning. Daarna kunnen starters direct bekijken welke woningen aansluiten op hun persoonlijke budget.

Kopen vaak goedkoper dan huren

De netto maandlasten kunnen bij kopen een stuk lager zijn dan bij huren. Bij een koopwoning van
€ 140.000 betaal je bijvoorbeeld elke maand ongeveer € 550 bij een bruto jaarinkomen van € 32.000. Op eerdere Startersevents bleek dat starters vaak verbaasd zijn over de mogelijkheden. Sommigen hadden niet verwacht dat kopen ook voor hen een optie zou kunnen zijn.

Blijkt kopen toch (nog) geen optie te zijn? Starters kunnen ook informatie inwinnen over huren. Medewerkers van Wooninc. zijn aanwezig om alle vragen te beantwoorden. Ook is er aandacht voor nieuwbouwprojecten in Eindhoven en omgeving, zowel koop als huur.

Startersevent gemist?

Heb je deze editie van het Startersevent gemist? Ontvang elke maand handige tips door je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Het volgende Startersevent wordt via de nieuwsbrief aangekondigd.

 

 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.