Vernieuwing woonwagenlocaties Veldhoven in volle gang

03-03-2011

EINDHOVEN - De vernieuwing van de woonwagenlocaties in Veldhoven is in volle gang. De woonwagens op deze locaties worden vervangen door huurwoningen. Op het Hoppenven komt daar nog een ontmoetingsruimte bij voor de Roma gemeenschap in Veldhoven. Afgelopen week werden met succes op de locatie De Beerze de eerste 5 woningen aan de bewoners opgeleverd.

Bij de nieuwe huurwoningen kunnen de bewoners zelf bepalen of zij de voorkeur geven aan een woning met 2 of 3 slaapkamers. Ook kunnen ze zelf de afwerking van keuken, badkamer en toilet bepalen. Wooninc. biedt deze extra keuze standaard aan bij al haar nieuwbouw of onderhoudsprojecten.

De Beerze is de derde woonwagenlocatie die Wooninc. realiseert in Veldhoven. Op de locatie Schutwal heeft Wooninc. in 2005 reeds 12 huurwoningen gerealiseerd.  Op de locatie Hoppenven is de vervangende nieuwbouw van 15 woningen eind 2010 afgerond. Op de locatie De Beerze zijn afgelopen week dus de eerste 5 van de in totaal 15 woningen opgeleverd. Op vierde locatie De Wegerd zijn 2 jaar geleden al 2 woningen gerealiseerd en is inmiddels gestart met de bouw van de volgende 8 woningen. Op De Wegerd komen uiteindelijk 15 woningen. In totaal heeft Wooninc. voor de Roma in Veldhoven straks 57 nieuwe huurwoningen gerealiseerd. Dit om de woon- en leefomgeving van de woonwagenbewoners te verbeteren. Maar ook in het kader van duurzaamheid. De woningen leveren voor de bewoners energiebesparing op.

Ontmoetingsruimte
De geplande ontmoetingsruimte is voor activiteiten en bijeenkomsten die de Roma gemeenschap organiseert. Wekelijks zijn er bijvoorbeeld drie kerkdiensten. Wooninc. levert de ontmoetingsruimte casco op en de bewoners gaan vervolgens zelf aan de slag met de afwerking. Zij zijn ook verantwoordelijk voor het beheer van de ruimte, samen met een beheerstichting waarin naast de bewoners ook Wooninc. en Stichting Stimulans in het bestuur zitting gaan nemen. 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.