Verstening woonwagens in Veldhoven bijna klaar

20-12-2011

Eindhovens Dagblad 17 december 2011

door Tonny Peeters

VELDHOVEN – De ‘verstening’ van 57 woonwagens op de vier kampjes in Veldhoven nadert zijn einde. De afgelopen vijf jaar werden al 52 woonwagens vernieuwd door woningbouwcorporatie Wooninc.; op dinsdag 20 december volgen de laatste vijf van de vijftien woningen op het kamp aan De Wegerd.

Wooninc. heeft in 2005 de eerste twaalf woonwagens op de Schutwal vervangen door huurwoningen. De corporatie heeft voor deze werkwijze gekozen om de woon- en leefomgeving van de woonwagenbewoners te verbeteren. „Maar we doen dit ook in het kader van duurzaamheid. De woningen leveren voor de bewoners energiebesparing op”, aldus een woordvoerster van Wooninc.

Na de Schutwal waren vijftien woningen op het Hoppenven aan de beurt. Op deze locatie wordt begin volgend jaar ook nog gestart met een multifunctionele accommodatie voor activiteiten en bijeenkomsten die de Roma-gemeenschap organiseert. Wekelijks zijn daar bijvoorbeeld drie kerkdiensten gepland. Wooninc. levert de ruimte casco op en de bewoners gaan vervolgens zelf aan de slag met het inrichten van deze ruimte. Zij zijn ook zelf verantwoordelijk voor het beheer, samen met een beheerstichting waarin naast bewoners ook Wooninc. en stichting Stimulans in het bestuur zitting nemen. De verwachte oplevering van de ‘Romakerk’ is in juli volgend jaar. De laatste woningen op de Beerze zijn afgelopen week opgeleverd en de afsluiting op De Wegerd is komende dinsdag. Elke woning kost 160.000 euro. De totale kosten van dit project bedragen dus ruim negen miljoen euro.

Wooninc. kijkt positief terug op het hele project, aldus de woordvoerder. „We hebben goed met de bewoners kunnen samenwerken. Zij stonden heel positief in het gehele proces. Ze hebben inspraak in de indeling gehad. Ook hebben ze zelf voor tijdelijke woonvoorziening gezorgd.”
 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.