Voldoende draagvlak nieuwbouw Pastoriestraat

10-09-2010

EINDHOVEN 10 september 2010 - Huurders van Wooninc. in de Gildebuurt in Eindhoven zijn positief over de plannen van Wooninc. om een aantal woningen te slopen en daarvoor in de plaats huurappartementen voor senioren volgens het Wooninc.Plus concept te realiseren aan de Pastoriestraat. Dit blijkt uit een onderzoek van Wooninc. naar het draagvlak onder de huidige huurders in de Gildebuurt. De meerderheid van de respondenten wil er zelf op termijn wonen.

Huurappartementen voor senioren
De geplande nieuwbouw bestaat uit huurappartementen speciaal voor senioren vanaf 55 jaar met extra service, waaronder zorg, zodat bewoners langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Wooninc. wil de seniorenappartementen realiseren ter  plaatse van de woningen Slagerstraat 43, Wassenaarstraat 32 t/m 36, Pastoriestraat 103 t/m 113 en het daarnaast gelegen grasveld op de hoek met de Wassenaarstraat.

Voldoende draagvlak in de Gildebuurt
Om  het draagvlak voor de nieuwbouwplannen aan de Pastoriestraat te onderzoeken heeft  Wooninc. een enquête onder haar huurders in de Gildebuurt gehouden.  Dit onderzoek toont aan dat er voldoende draagvlak is voor het nieuwbouwplan van Wooninc. Bijna driekwart van de respondenten is positief over het  plan en ruim de helft geeft zelfs aan er op termijn zelf te willen wonen. Als extra gewenste voorzieningen bij de huurappartementen worden door de huurders onder andere parkeergelegenheid, groen, medische zorg, winkels, horeca en speelgelegenheid genoemd.

Nieuwbouw nog onzeker
Wooninc. kan de nieuwbouw alleen op korte termijn ontwikkelen en realiseren als dit project hoger op de prioriteitenlijst van de gemeente Eindhoven komt te staan. De resultaten van dit onderzoek tonen aan dat er bij de huidige huurders in de Gildebuurt voldoende vraag en draagvlak is. Daarnaast heeft ook de  ontwikkeling van de Hoogwaardig Openbaar Vervoerlijn mogelijk invloed op de realisatie van dit plan.

Dialoog met toekomstige bewoners
Door de dialoog aan te gaan met inwoners van de buurt betrekt Wooninc. haar huidige huurders in de Gildebuurt vroegtijdig bij de herontwikkelingsplannen. Het nieuwbouwplan bevindt zich nu nog in de ontwerpfase.  Bij de verdere uitwerking wordt meer duidelijk over het aantal woningen, woningtypen, huurprijzen en soort zorg. Zodra hierover meer bekend is, informeert Wooninc. huurders en bewoners in de Gildebuurt.

Wooninc.Plus
De geplande huurappartementen aan de Pastoriestraat realiseert Wooninc. volgens het Wooninc.Plus concept. Dit is het woonconcept speciaal voor senioren, waarmee Wooninc. al decennia excelleert. Senioren kunnen met Wooninc.Plus langer, met plezier en zelfstandig blijven wonen. In een woonomgeving die inspireert en uitdaagt tot ontmoeten, ontspanning en activiteit. Wonen volgens het Wooninc.Plus concept is mogelijk in Eindhoven (7 locaties) en in Geldrop (3 locaties).

 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.