VolleBuik(en) bij Genderhof

11-12-2018

Overgebleven voedsel inzamelen, dit bereiden tot heerlijke maaltijden om te serveren aan iedereen uit de buurt die mee wil eten; dat is het project VolleBuik in een notendop.

VolleBuik is een initiatief van bewoners van Genderhof, platform Aware4Youth, Wooninc., GGzE, WIJeindhoven en Buurt in Bloei.  

“Iedereen heeft wel behoefte aan een gezonde, lekkere maaltijd en gezellig contact. VolleBuik is dé manier om te verbinden. Samen doen, samen eten, samen zijn; dat is waar het om draait”, vat Kim Steinberg samen.

Tegen eenzaamheid

Kim werkt voor Aware4Youth, een platform dat mensen wil betrekken bij de maatschappij door sociale projecten op te zetten. Dat doet ze onder meer in opdracht van woningcorporaties. Zo zoekt Aware4Youth oplossingen voor sociaal isolement en eenzaamheid in de wijk.

Succes

Het idee van VolleBuik is niet helemaal nieuw. Kim: “In Amsterdam werd een soortgelijk project gehouden en daar was het een groot succes. Waarom niet hetzelfde doen, hier in Eindhoven? Toen Wooninc. ons benaderde om een project op te zetten voor de bewoners van Genderhof, dachten we meteen aan dit idee.”

Wie draagt bij?
Het idee van VolleBuik is simpel: bewoners van Genderhof en buurtbewoners maken voor elkaar een maaltijd van voedsel wat eigenlijk weggegooid zou worden maar uiteraard nog goed is. Dit eten komt van verschillende partijen en bedrijven die het project een warm hart toedragen.

“Om VolleBuik goed te starten, hebben we mensen nodig die een bijdrage willen leveren in de vorm van producten, geld of diensten. Daarom houden we op 13 december een informatieavond.”

Aanmelden

Wil jij een bijdrage leveren aan VolleBuik? Breng dan op donderdag 13 december om 19.30 uur een bezoekje Genderhof, Sterkenburg 2 in Eindhoven. Wel vooraf aanmelden via: info@vollebuik.com.

 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.