Volop te beleven in D'n Toversnest

01-05-2019
Volop te beleven in D'n Toversnest

De ontmoetingsruimte van D'n Toversnest in Heeze bestaat bijna één jaar. En in dat jaar is er al heel wat gebeurd in 't Nestje, zoals de bewoners de ruimte noemen. Dat komt vooral door de inzet van de activiteitencommissie. We vroegen Bep Kruijs (voorzitter) en Anita Nijsen (secretaris) naar het reilen en zeilen van 't Nestje.

“Vorig jaar in mei werd de ontmoetingsruimte geopend”, vertelt Bep. “Toen werden er al wat dingetjes georganiseerd. Een barbecue, een disco-bingoavond line-dance-lessen, dat soort dingen. Dat alles organiseren we met een groepje vrijwilligers.” Anita vult aan: “Ook is er maandelijks een goedbezocht friet-uurtje: een gezellig moment om samen te eten en je buren te ontmoeten.”

De voordelen van een stichting
Tegenwoordig pakt de activiteitencommissie alles nog professioneler aan: sinds 4 maart dit jaar zijn ze officieel een stichting. Dat doen Anita en Bep niet alleen. Ze hebben ook nog een penningmeester (Hans van Kessel) en twee leden (Petra Vermeulen en Marij Methorst). “Een stichting vormen, brengt veel voordelen met zich mee”, legt Bep uit. “Als stichting kunnen we bijvoorbeeld in aanmerking komen voor een financiële bijdrage van het Oranjefonds.” En net dat beetje extra budget, maakt dat ze nog meer leuke dingen kunnen organiseren.

Anita: “We zijn volop aan het brainstormen. Zo lijkt het ons mooi om een jeu-de-boules-baan aan te leggen in de binnentuin en willen we een zomerconcert organiseren met Lanara, een groot popkoor uit Heeze.” Of dat doorgaat, is nog niet helemaal zeker, maar er staat hoe dan ook volop op de planning. “We organiseren binnenkort een paasbrunch én een groot feest om de verjaardag van 't Nestje te vieren”, vertelt Bep enthousiast. Wie weet zorgt dat er wel voor dat de activiteitencommissie nog meer vrijwilligers krijgt.

Vrijwilligers in het zonnetje
Een ontmoetingsruimte is niets zonder vrijwilligers. Bijvoorbeeld om bardiensten te draaien, maar ook om te helpen bij activiteiten. Anita: “Sommige mensen vinden het heel leuk om vrijwilligerswerk te doen in de ontmoetingsruimte. Die melden zichzelf vaak aan. Anderen hebben een beetje aanmoediging nodig. Bijvoorbeeld omdat ze het spannend vinden om het in hun eentje te doen. Die koppelen we dan aan iemand anders.” Bep: “We hebben zo’n 25 vrijwilligers, allemaal bewoners. Dat zijn er al best veel, maar we kunnen er altijd meer gebruiken!”
 


D'n Toversnest is een van de vele woongebouwen voor senioren waar bewoners zelf allerlei activiteiten organiseren. Daarin worden ze ondersteund door de welzijnscoaches van onze partner Vitalis. Die coaches helpen bewoners bijvoorbeeld bij het oprichten van een stichting of vereniging en het regelen van subsidie, zodat ze vervolgens zelfstandig allerlei activiteiten kunnen organiseren.


 

 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.