Vraagtekens bij kosten Wooninc

01-03-2014

Eindhovens Dagblad, 1 maart 2014

Eindhoven - De huurderscommissies van Wooninc. Plus-complexen De Blinkerd (Meerhoven) en Stadshof ‘t Hemelryck (Woensel) eisen opheldering van de raad van commissarissen van de woonstichting over de nieuwe berekening van de servicekosten. In een brief aan de raad stellen ze dat Wooninc. een ‘strafbaar feit’ begaat en dat informatie wordt ‘gemanipuleerd’. Voorzitter Ben Pollmann van de raad van commissarissen zegt dat de kwestie moet worden aangekaart via de ‘geëigende kanalen’ (lees: managerWonen). Dit zou staan in een brief die aan de huurderscommissies is gestuurd. Maar woordvoerder Theo van Deijl van beide bewonersclubs zegt een dergelijk schrijven nooit te hebben ontvangen.

Een woordvoerster van Wooninc. bestrijdt de ‘grote woorden’ in de brief aan de raad van commissarissen. „Het geuite verwijt van ‘achterhouden’ van informatie en de niet onderbouwde stelling van ‘strafbare feiten’ hebben wij eerder al voor kennisgeving aangenomen”, zegt ze. De Eindhovense corporatie heeft begin dit jaar een nieuw systeem ingevoerd voor de berekening van de servicekosten voor de pakweg 1200 Wooninc.plus-flats. De nieuwe berekeningsmethode heeft (voor de corporatie) als voordeel dat ze zich niet meer hoeft te verantwoorden voor de rekensom achter de servicekosten, zo zeggen de opstandige huurders.

De Blinkerd en ’t Hemelryck (206 appartementen) willen die duidelijkheid echter ook in de toekomst houden. Daarom hebben ze niet ingestemd met de nieuwe berekening, hoewel daar wel een verlaging van de servicekosten tegenover staat. Wooninc. benadrukt dat ze de keuze van de huurders respecteert. „Wij blijven dan ook de huidige rekenmethode toepassen”, aldus een woordvoerster. Met name voor de huurders in ’t Hemelryck heeft het opvragen van de specificatie de afgelopen jaren voordeel opgeleverd. „We hebben in twee jaar tijd 400 euro per woning teruggekregen van Wooninc. ”, zegt secretaris Gerrie Moll-Selten van Stadshof ’t Hemelryck. De servicekosten leiden niet alleen tot een splitsing der geesten tussen Wooninc. en beide bewonersclubs. De huurders van de Cees van Liendenflat (Vaartbroek) stoeien al vier jaar met de huurbaas over de servicekosten. De kantonrechter bepaalde vorige maand in een tussenvonnis, dat in het bezit is van het ED, dat de corporatie de kosten inzichtelijk moet maken. Maar volgens Wooninc. is dit tussenvonnis ‘positief’ voor de corporatie. Het eindvonnis wordt in mei verwacht.

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.