Wat doet u graag in uw vrije tijd?

29-05-2015

Aan welke activiteiten willen ouderen meedoen? Hebben ouderen behoefte aan hulp in het huishouden? Zouden zij gebruik maken van een boodschappenmaatje? Twee studenten van Fontys Hogescholen en het Summa College gaan in gesprek met bewoners van woongebouw Cees van Lienden om deze vragen te beantwoorden.

Activiteiten voor ouderen

Een jaar lang zijn stagiaires Ronja en Lana elke dinsdag te vinden in Wooninc.Plus Cees van Lienden. In de ochtend gaan zij ‘op de koffie’ bij bewoners om erachter te komen waar de behoeften liggen. In de middag nemen ze leiding over een groepje studenten die activiteiten verzorgen voor de bewoners. Ook zijn de studenten samen met de beheerder van het woongebouw aan de slag gegaan met het moderniseren van de lunch op dinsdag. Deze week kwamen 30 bewoners naar de lunch.

Werken met mensen

Ronja Ansems studeert Human Resource Management aan Fontys Hogescholen. ‘Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik de ontwikkeling van mensen binnen in een organisatie interessant vindt’, vertelt Ronja. Lana Schuengel studeert Sociaal Cultureel Werk aan het Summa College. Ze zit nu in het tweede jaar en werkt graag met mensen. ‘Ons doel met dit project is bewoners van de Cees van Lienden meer uit hun woning te krijgen door een lekkere lunch aan te bieden en activiteiten te organiseren die passen bij de wensen van de bewoners.’

Jong en oud

Ronja en Lana begeleiden twee studenten van de opleiding Summa Zorg. De studenten organiseren op dinsdagmiddag allerlei activiteiten in woongebouw Cees van Lienden. Zij maken bijvoorbeeld een wandeling met ouderen of organiseren spelletjes. De activiteiten die zij organiseren zijn  gebaseerd op de resultaten van het onderzoek.

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.