'We willen hier nooit meer weg'

12-08-2015

Je ruikt de verf nog wanneer je binnenkomt. De heer en mevrouw Van Reusel hebben 6 maanden geleden de sleutel gekregen van hun appartement in de Maurits Lijnslagerstraat in Eindhoven en hebben sindsdien vrijwel continue geklust. “We hebben van Wooninc. alle vrijheid gekregen om het appartement helemaal naar onze zin te maken. We zijn er echt hartstikke blij mee. Het is nu echt óns huis.”

Een nieuwe moderne keuken, een badkamer met bad én douche, een prachtig betegeld toilet, een mooie parketvloer door bijna het gehele huis, fraai pleisterwerk op alle muren en overal houten paneeldeuren. Echt alles is vernieuwd. En dat in een huurwoning. “We vinden dit een hele goede investering”, aldus de heer van Reusel. “Het is echt zo belangrijk dat je in een prettige omgeving woont. Zeker wanneer je ouder wordt en je steeds meer thuis bent. En kopen is op voor ons op deze leeftijd geen optie meer.”

We hebben echt geboft

De heer en mevrouw Van Reusel huren al heel lang van Wooninc. Ze hebben de afgelopen 3 jaar in Gestel gewoond, maar daarvoor 40 jaar in een eengezinswoning in de Winterjanstraat. De binding met de buurt werd daar steeds minder”, vertelt mevrouw Van Reusel. “We voelden ons er steeds minder thuis. Gelukkig kwam dit appartement vrij en kregen wij deze kans. Die hebben we met beide handen aangegrepen. In deze buurt voelden we ons wel direct thuis. We kregen een warm welkom van onze huismeester Bikram Aswal en we hadden al direct veel goede contacten met de buren. Bovendien heb je hier alle noodzakelijke voorzieningen in de buurt. We hebben echt ontzettend geboft en willen hier nooit meer weg.”

Een handige man

Er moest echter wel veel aan de woning gebeuren. Maar dat zagen ze meer als een kans dan als een last. “Nu konden we er echt ons eigen stekje van maken”, zegt de heer Van Reusel. Hij wist ook waar hij aan begon. Voor hij met pensioen ging, was hij als projectleider werkzaam bij Van Straten. En in die functie ook zelf betrokken bij het groot onderhoud van deze appartementen in 2003. Een handige man dus. “Samen met mijn zoon, ook een handige jongen, hebben we heel wat uurtjes klussend doorgebracht. Het was het allemaal waard.”

Trots op de keuken

Alle aanpassingen zijn vakkundig uitgevoerd en nu zeker een meerwaarde voor de  woning. De ruimte waar ze het meest trots op zijn, is de keuken. En terecht. Deze is echt prachtig en van alle gemakken voorzien. Ook de heer van Reusel is hier sinds zijn pensioen regelmatig te vinden. “Ik moest helemaal bij nul beginnen. Maar ik doe het met plezier hoor. Zo krijgt mijn vrouw ook wat meer vrije tijd en hebben we meer tijd om samen te genieten.” Dat gaan ze de komende weken ook doen. De vakantieboeken liggen al klaar op tafel. Dat hebben ze na die 6 maanden klussen ook zeker wel verdiend.

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.