Welkom bij Hemeltje

27-03-2019

Neem eens een kijkje bij het Hemeltje in Eindhoven. Dit inloophuis voor dak- en thuislozen houdt zaterdag 6 april een open dag.

Diaconaal Inloophuis het Hemeltje is een gastvrije, open plek voor dak- en thuisloze mensen. Het ligt dicht bij Stadshof het Hemelryck, een van onze seniorengebouwen. Bij ‘t Hemeltje kunnen dak- en thuislozen terecht voor ontmoetingen en een luisterend oor.

Centrale plek is de huiskamer, waar mensen koffie, thee, brood en soep kunnen krijgen. Twee keer per week serveren vrijwilligers een warme maaltijd. Ook staan er regelmatig activiteiten op het programma, zoals een bingomiddag en sinterklaas- en kerstvieringen. In het atelier kunnen mensen creatief aan de slag.

Overleg met de buurt
Wooninc. en de woningcorporaties Thuis en Woonbedrijf hebben vier keer per jaar overleg met het Hemeltje. Hierbij is ook de huismeester van Stadshof het Hemelryck aanwezig en vertegenwoordigers van de gemeente, politie, de nabijgelegen basisschool en WIJeindhoven.

Samen bekijken we hoe we eventuele overlast kunnen beperken, maar ook hoe we meer aandacht kunnen vragen voor de situatie van dak- en thuislozen. Zo is het idee ontstaan van de open dag.

Kom naar de open dag!
Iedereen die graag een keer een kijkje wil nemen, is zaterdag 6 april tussen 11.00 en 15.00 uur van harte welkom. Vrijwilligers laten zien wat zij doen en voor wie.

Het Hemeltje ligt aan de Hemelrijken 117 in Eindhoven.

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.