Wijze van verhuren van woningen in Oirschot wijzigt

17-06-2015

Vrijkomende huurwoningen in de gemeente Oirschot worden vanaf 1 juli niet meer in het Oirschots Weekjournaal geadverteerd. De woningen worden voortaan geadverteerd via www.kansrijkhuren.nl. Ook worden de woningen niet meer toegewezen op basis van inschrijfduur maar verloot.

Alle vrijkomende huurwoningen worden op Kansrijk Huren gepubliceerd. De woningen in de gemeente Oirschot werden tot op heden nog via een ander systeem aangeboden en verhuurd. Vanaf 1 juli 2015 worden ook deze woningen (met uitzondering van de aanleunwoningen) via de website van Kansrijk Huren geadverteerd. Hierdoor hebben woningzoekenden voortaan een beter overzicht van onze de woningen in de gehele regio.

Woningen worden voortaan verloot

Woningzoekenden in de gemeente Oirschot hoeven zich voortaan niet meer vooraf in te schrijven. De woningen worden namelijk niet meer toegewezen op basis van inschrijfduur, maar verloot. Zodra een woning vrijkomt, wordt deze geadverteerd op www.kansrijkhuren.nl. Iedereen heeft vervolgens 48 uur de tijd om te reageren. Na deze 48 uur sluit de advertentie en wordt er automatisch door de computer geloot. De lotinguitslagen (de ‘winnende’ kandidaat en 4 reservekandidaten) worden daarna op de website gepubliceerd. Hier kan iedereen ook zelf bijhouden of de woning in behandeling is, geweigerd of geaccepteerd.

Een woning zeker niet missen?

Wilt u een bepaalde woning zeker niet missen, dan kunt u zich aanmelden voor de extra service ‘Huuralert’. Voor € 2,50 per jaar per cluster (een groep woningen), worden zij dan automatisch getipt als een woning van hun voorkeur vrijkomt. Nog eenvoudiger (en gratis) is Wooninc. volgen op Twitter via @woonincaanbod. Hierop plaatsen wij alle woningen die vrijkomen. Of volg ons op Facebook. Wij hebben ook koopwoningen, duurdere huurwoningen en nieuwbouwplannen.

Overgangsregeling voor huurders in Oirschot

Om de overgang geleidelijk te laten verlopen, hebben wij in overleg met Stichting Huurdersplatform Wooninc. (SHW) en gemeente Oirschot een overgangsregeling ingesteld. De overgangsregeling geldt vanaf 1 juli tot en met 31 december 2015 en alleen voor woningzoekenden met een inschrijfdatum vóór 1 januari 2013. Zij krijgen bij 1 op de 3 vrijkomende woningen in de gemeente Oirschot, Spoordonk en Oost-, West- en Middelbeers voorrang boven andere woningzoekenden.

Uitzondering op bovenstaand verhuursysteem zijn de aanleunwoningen. Deze woningen worden momenteel verhuurd via een inschrijfsysteem. Toewijzing is op basis van een CIZ indicatie en inschrijftijd. Deze werkwijze blijft gehandhaafd.

Vragen?

Voor vragen over de nieuwe manier van toewijzen kunt u contact opnemen met  onze medewerker verhuur en leefomgeving in de gemeente Oirschot, Simone Verkuijlen via 040 401 26 27 of sverkuijlen@wooninc.nl. Haar werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag. Ook kunt u terecht bij de balie in Oirschot aan de Moriaan 9a. Deze is geopend op maandag en donderdagochtend van 08.30 tot 11.00 uur. Uiteraard bent u ook welkom op ons kantoor aan de Winston Churchilllaan 87 in Eindhoven, tegenover Winkelcentrum Woensel.

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.