Woningen aan Pastoriestraat maken plaats voor HOV

29-11-2013

Vanwege de aanleg van de HOV-lijn hebben de gemeente Eindhoven en Wooninc. een koopovereenkomst gesloten over panden aan de Pastoriestraat. Wooninc. is nog eigenaar daarvan. De gemeente wil deze eind van het jaar afnemen.

In de afgelopen maanden is er tussen Wooninc. en de huurders en tijdelijke huurders goed en veelvuldig contact geweest. Daar waar er een verplichting lag tot herhuisvesting heeft Wooninc. hiervoor gezorgd, naar volle tevredenheid van de huurders. Zij zijn er in een nieuwe woonsituatie op vooruit gegaan.

Hierna zijn enkele panden zo’n twee weken geleden gekraakt. De woningen zijn niet meer voorzien van gas, water en licht. Vanaf het eerste moment tot en met heden hebben wij contact met de onrechtmatig gebruikers. In de tussentijd heeft Wooninc. de procedure opgestart.

Woensdag is een poging gedaan om het pand Pastoriestraat 101 te kraken. Dit pand was al volledig dichtgetimmerd. Door hier snel op te reageren, hebben wij dit kunnen voorkomen. Degenen die zich onrechtmatig toegang hebben verschaft tot deze woning, zijn vrijwillig vertrokken.

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.