Wooniezie: eerste reageerder wordt snelle reageerder

04-10-2018

Eind 2017 is de module 1e reageerder van Wooniezie in het nieuws geweest. De module werkte niet zoals de aangesloten woningcorporaties graag wilden. Daarom is de module 1e reageerder uit de lucht gehaald. Woningzoekenden konden wel op woningen reageren via loting en inschrijfduur.

Omdat de deelnemende woningcorporaties het belangrijk vinden eerlijke kansen te bieden aan alle woningzoekenden is gezocht naar een oplossing. Die is er! Vanaf woensdag 10 oktober gaat de module voor de snelle reageerder in de lucht. De snelle reageerder komt in plaats van de 1e reageerder. Met de snelle reageerder worden woningen op een eerlijke en transparante manier aangeboden. Want ook woningzoekenden met weinig inschrijftijd maken als snelle reageerder kans op een huurwoning.

Een woning voor een snelle reageerder
Een woning die beschikbaar komt voor de snelle reageerder, wordt op werkdagen om 19.00 uur op Wooniezie.nl geplaatst. Woningzoekenden kunnen tot 19.30 uur reageren. Dan wordt geloot tussen de mensen die tussen 19.00 uur en 19.30 uur hebben gereageerd en de woning toegewezen.

Na 19.30 uur kunnen woningzoekenden nog wel reageren, maar ze doen niet mee aan de loting. Zij doen mee op volgorde van reactie. Dat is alleen zo als de woning nog niet toegewezen is aan een woningzoekende die tussen 19.00 uur en 19.30 uur gereageerd heeft.

Alle woningzoekenden maken kans
Op Wooniezie worden de woningen op 3 verschillende manieren aangeboden:  

  • voor snelle reageerders
  • met loting
  • aan de hand van inschrijfduur


Woningcorporaties bepalen hoe een woning aangeboden wordt op Wooniezie. Doordat de woningen op verschillende manieren aangeboden worden, maakt iedere woningzoekende kans op een nieuwe huurwoning. Ook woningzoekenden die nog niet lang ingeschreven staan, maken met loting of als snelle reageerder kans. Eerlijk en transparant.

 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.