Wooniezie wordt vernieuwd

22-03-2016

Wooniezie, de gezamenlijke woonruimtebemiddelingswebsite van Wooninc. en een groot aantal corporaties uit Helmond en Eindhoven krijgt een duidelijkere, overzichtelijkere en meer eigentijdse website.  Wooniezie pakt deze ontwikkeling op samen met 2 andere Brabantse woonruimtebemiddelingswebsites: Woning in Zicht (Tilburg) en Klik voor Wonen (Breda/Roosendaal). In totaal doen 23 woningcorporaties mee. Doel van de samenwerking is om kosten te verlagen en gebruik te maken van elkaars expertise.

Doordat de woningcorporaties dezelfde gestandaardiseerde software gaan gebruiken, gaan de ontwikkelingskosten omlaag. Het lokale karakter blijft wel gewoon bestaan. Er komt één standaard ‘moeder-applicatie’, waarbinnen alle regio’s (Wooniezie – Klik voor Wonen – Woning in Zicht) hun eigen woningen publiceren en verhuren. Iedere regio behoudt zijn eigen naam en huisstijl. Woningzoekenden merken dus niets van de samenwerking. Alleen dat de website wordt vernieuwd en gebruiksvriendelijker wordt.

Samenwerking 3 partijen
De drie partijen stonden allen aan de vooravond van een doorontwikkeling van hun website en het achterliggende woonruimtebemiddelingssysteem, waar woningcorporaties mee werken. In november 2015 startte het project met een intentieverklaring met Zig Websoftware. Sindsdien werkt een afvaardiging van de 23 deelnemende woningcorporaties in diverse project- en klankbordgroepen aan de eerste contouren van het nieuwe systeem. Ook wordt bij woningzoekenden gepeild wat de gebruikerswensen zijn. Sinds 17 maart 2016 is het project ook formeel ondertekend. Als alles volgens planning verloopt, gaat de website van Woning In Zicht in september live. Wooniezie gaat in december live en Klik voor Wonen in februari 2017. Doordat de drie partijen dadelijk met eenzelfde systeem werken, kan er na de oplevering van de websites ook in de doorontwikkeling en het beheer samen worden opgetrokken.

Aan het project nemen de volgende 23 woningcorporaties deel:

  • Wooniezie (Helmond/Eindhoven): Woonpartners, woCom, Compaen, Savant, Wooninc., Helpt Elkander, Trudo, ‘thuis
  • Klik voor Wonen (Breda/Roosendaal): AlleeWonen, Bernardus Wonen, Brabantse Waard, Laurentius, Woonstichting Etten-Leur, Stichting WSG, WonenBreburg Breda, Thuisvester, Volksbelang Made, Goed Wonen (Lage Zwaluwe), Mooiland, WS Dinteloord
  • Woning in Zicht (Tilburg): TBV Wonen, Tiwos, Wonen Breburg Tilburg, ’t Heem

 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.