Wooninc. adopteert kinderdorp op Ploegfestival

11-07-2011

BERGEIJK - Zondag 17 juli wordt het terrein van rijksmonument De Ploeg in Bergeijk omgetoverd tot festivalterrein. Stichting Rietveld&Ruys organiseert dan in het Ploegpark voor de vierde keer het Ploegfestival. Dit festival is een gratis evenement voor jong en oud. Woningcorporatie Wooninc., eigenaar van de Ploegfabriek en het Ploegpark, adopteert dit jaar het Wooninc.kinderdorp.

De festivalformule van vorig jaar wordt grotendeels gehandhaafd: muziek, groot en klein van naam wordt aan elkaar gekoppeld en het festival wordt verrijkt met straattheater. In het Wooninc.kinderdorp worden allerlei activiteiten voor de kleinsten georganiseerd, zoals theater en knutsel- en schilderactiviteiten. Kijk voor een overzicht van het programma op www.ploegfestival.nl.

Wooninc. en De Ploeg
Het festival wordt gehouden op één van de meest fraaie locaties van Nederland: het Ploegpark te Bergeijk, ooit ontworpen door Mien Ruys. Op de achtergrond fungeert de Ploegfabriek (ontwerp Gerrit Rietveld) als prachtig decor. Kortom: een bijzondere festivallocatie.

Wooninc. heeft de Ploegfabriek en het park in 2007 aangekocht met het doel de cultuurhistorische waarde ervan te behouden. In de periode van herbestemming stelt de woningcorporatie het rijksmonument beschikbaar aan Stichting Rietveld&Ruys en steunt Wooninc. haar deze initiatieven. Door diverse activiteiten zoals tentoonstellingen en rondleidingen blijft het rijksmonument toegankelijk voor het brede publiek en dit draagt bij aan het behoud van en aandacht voor het gebouw. Het Ploegfestival is hier een mooi voorbeeld van.

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.