Wooninc. Dé seniorenhuisvester in regio Eindhoven

06-09-2018

Wooninc.  is in de regio Eindhoven  dé seniorenhuisvester. Begin 2018 is Wooninc. gestart met het moderniseren van 169 woningen in woongebouw De Horst in Eindhoven. De gemiddelde leeftijd van  bewoners is 85 jaar. Een ingrijpende gebeurtenis voor deze senioren. Samen met aannemer KlokGroep en Vitalis WoonZorgGroep is er één doel:  woningen  en het woongebouw  moderniseren. En tegelijkertijd  de bewoners ontzorgen. Een uitdaging die slaagt!

Ontzorgen

De werkzaamheden zijn veelomvattend, vrijwel alles in de woningen moderniseren we.  Met bewoners zijn er persoonlijke gesprekken, waarin we hen uitgebreid informeren. Om bewoners zo min mogelijk te belasten wonen zij tijdelijk in een volledig gemeubileerde wisselwoning. Verhuizen doen we samen of organiseren we zelfs helemaal voor de bewoner. Ook zijn er overdag veel activiteiten, waardoor bewoners beneden in de gezamenlijke ruimte in alle rust het onderhoud  even kunnen vergeten. Tijdens de werkzaamheden is er een speciaal aangewezen bewonersbegeleidster beschikbaar voor de bewoners. Zo kunnen zij altijd terecht met vragen over de bouw. Of voor een oplossing en hulp. Want deze klus klaren we sámen.

Persoonlijk contact

In de afgelopen maanden is er hard gewerkt. Bouwvakkers  en bewoners zien elkaar dagelijks, in de werkomgeving. Het groot onderhoud is een langdurig project, waarin we veel geduld en medewerking van de bewoners vragen. Daarvoor bedanken we de bewoners graag, op verschillende manieren.  Zo organiseerden we  op dinsdag 4 september een barbecue.  Zodat bewoners en bouwvakkers in een ontspannen sfeer met elkaar konden praten.

Enquête

Het ontzorgen van bewoners is voor de projectgroep van belang. We vragen bewoners regelmatig  hun ervaring en mening met ons te delen. Daardoor pasten we tijdens het project bijvoorbeeld onze communicatie  aan. Bewoners zijn erg tevreden, vooral door de persoonlijke gesprekken en hulp die zij  voor alles mogen vragen.

Eind februari 2019 klaar

In één van de drie delen van het woongebouw zijn alle woningen inmiddels aangepast. Binnenkort starten ook de werkzaamheden aan de buitengevel van De Horst. Eind februari 2019 zijn alle werkzaamheden naar verwachting afgerond.

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.