Wooninc. introduceert Stayinc.

19-01-2018
Wooninc. introduceert Stayinc.

Woningcorporaties zijn verplicht om het sociale en commerciële deel van hun vastgoed te scheiden. Wooninc. brengt commercieel vastgoed onder in een nieuwe onderneming: Stayinc. B.V. De sociale huurwoningen blijven bij Wooninc.

Vanuit onze focus op goede en betaalbare sociale woonruimte en de toenemende vraag naar huurwoningen in het midden- en hogere segment kiezen we onze eigen strategie, binnen de kaders van de Woningwet. We willen woningzoekenden een ander perspectief op wonen blijven bieden.

Midden- en hogere segment

In Eindhoven en omgeving is een groeiende vraag en toenemend tekort aan woonruimte voor middeninkomens. De focus van Stayinc. ligt dan ook op woningen in het midden- en hogere segment. Stayinc. biedt de mogelijkheid goede leefruimte te huren of te kopen in wijken en buurten waar het goed wonen is.

Maatschappelijk betrokken

Stayinc. is opgericht om in partnerschap met Wooninc. vastgoed en vastgoed gerelateerde diensten te ontwikkelen en te exploiteren, in het belang van de volkshuisvesting binnen de Metropool Regio Eindhoven.

Met de oprichting van Stayinc. creëren we een solide basis om ook naar de toekomst toe een actieve rol te blijven spelen in het midden- en hogere segment. Hierdoor draagt Stayinc. bij aan de doelstellingen van Wooninc. op het gebied van beschikbaarheid.

Commercieel vastgoed naar Stayinc.

Wooninc. brengt het grootste gedeelte van haar commerciële vastgoed onder in Stayinc. Het gaat hierbij om 665 woningen en 235 parkeerplaatsen. De woningen hebben kenmerken van een duurdere woning, zoals oppervlakte, energielabel en de waarde van de woning. Voor de huidige huurders blijft de huurovereenkomst van toepassing. Er veranderen alleen enkele praktische zaken. De sociale huurwoningen blijven bij Wooninc.

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.