Wooninc. licht onderhoud Genderhof toe na vragen ED

28-11-2013

Door een journalist van het Eindhovens Dagblad zijn ons vragen gesteld over onderhoud in De Genderhof in Eindhoven. Wooninc. is in 2010 door fusie eigenaar geworden van dit wooncomplex voor senioren en ouderen. Daarmee zijn wij verantwoordelijk voor het bieden van het ongestoord woongenot aan de bewoners. Een goed werkende cv-installatie is daar onderdeel van. Als er storing is, dan dienen wij dat op te lossen. Uiterlijk binnen 24 uur, ook in het weekend. Vanaf 1 januari 2014 geldt overigens de nieuwe Warmtewet waarmee alle verhuurders in zijn algemeenheid te maken krijgen. Daarin is opgenomen een tijd van vier uur waarbinnen de storing verholpen moet zijn. In de praktijk blijkt dat wij, met name in complexen met ouderen, al binnen 4 uur handelen. In voorkomende gevallen kan een storing zo complex zijn, dat het oplossen binnen die tijd niet mogelijk is.

Het systeem in de Genderhof is een groot collectief systeem met één nadeel. Voordat ergens een lekkage verholpen kan worden, of een radiatorkraan vervangen, moet de centrale pomp uitgeschakeld zijn.Gevolg is dan helaas dat mensen in de overige appartementen even zonder verwarming komen te zitten. Uit onze onderhoudsadministratie blijkt dat dit laatste zich drie jaar geleden tijdens de Kerst heeft voorgedaan. Recent is de installatie buiten gebruik geweest omdat de servicemonteur op verzoek van de huismeester radiatorkranen heeft vervangen. Achteraf hebben wij geconstateerd dat dit beter in de warme zomermaanden had kunnen gebeuren.

De journalist duidt op een vermeend structureel probleem, maar uit de geregistreerde meldingen kunnen wij niet concluderen dat daarvan sprake is. De meeste meldingen in het afgelopen jaar zijn verzoeken om hulp bij ontluchting van de radiatoren, of het wisselen van een radiatorkraan.

Het huidig gebruik van Genderhof eindigt als de nieuwbouw van de Archipel in Zuiderpark gereed is en de huidige bewoners daar volgens plan naartoe zijn verhuisd. Dan ook is een betere en meer duurzame oplossing voor de cv in de Genderhof te realiseren, een systeem van individuele afsluitbare verwarming. Dit is voorzien in het kader van de herbestemming van het complex.De late bouw van de twee geplande torens Zuiderpark heeft dit helaas vertraagd. Feitelijk had het complex voor ons al lang leeg moeten zijn, maar de lopende overeenkomst met de Archipel verhindert dat.

Tot het moment van verhuizen van de bewoners is de Archipel verantwoordelijk voor de levering van service en zorg in het complex Genderhof. Dit zijn zij in 2010 met de huurders overeengekomen bij het samengaan met Tradinova Zorg.

De Archipel levert in de Genderhof de zorg en de servicediensten aan de bewoners en zijn dan ook hiervoor verantwoordelijk. Hieronder vallen ook de servicedesk en de collectieve verzekering. De bewoners betalen voor deze diensten (zorg)servicekosten, die wij tegelijk met de huur voor de Archipel incasseren. Vragen van de journalist over het servicepakket, de servicedesk en de collectieve verzekering, worden door de Archipel beantwoord.

Eindhoven, 29 november 2013

 

 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.