Wooninc. neemt beheer 't Hazzo in Waalre over

24-08-2011

Vanaf 22 augustus 2011 is het beheer van de multifunctionele accommodatie (MFA) ’t Hazzo aan de Trolliuslaan in Waalre in handen van woningcorporatie Wooninc. Daarmee blijft de MFA na de zomer geopend voor alle gebruikers en hun activiteiten. Wooninc. zet daarbij in op de maatschappelijke functie door activiteiten en sociale interactie te faciliteren, wat bijdraagt aan het welzijn van de inwoners van Waalre. Daarbij zal ’t Hazzo ook zelf activiteiten gaan initiëren en stimuleren.

’t Hazzo voor activiteiten en ontmoeting
De komende weken zal de nieuwe beheerder met alle gebruikers, waaronder vele verenigingen, overleggen over een optimale invulling van de beschikbare ruimten. Waar nodig investeert Wooninc. in verbetering van de verblijfsruimte. Vooral voor alleenstaande ouderen kan 't Hazzo overdag van betekenis zijn. In dit kader zal Wooninc. zich inzetten voor de aantrekkelijkheid van de ontmoetingsfunctie van ’t Hazzo voor verenigingen en clubs. Het is de bedoeling om de MFA ook tijdens vakantieweken open te stellen. Met de gemeente is de afspraak dat de openingstijden maximaal zijn en in ieder geval samenvallen met de openingstijden van de sporthal.

Maatschappelijke voorzieningen
Naast wonen, investeert Wooninc. ook in ruimte voor leren, opgroeien, ontmoeten, welzijn en zorg. Maatschappelijke voorzieningen vormen een belangrijk onderdeel van een duurzame, inspirerende omgeving. Zo heeft Wooninc. al decennia lang ervaring met het beheer van meerdere ontmoetingsruimtes als onderdeel van Wooninc.Plus, het woonconcept voor senioren. Een dergelijke voorziening wordt ook onderdeel van Brabantia waarvan voorjaar 2012 de bouw start. Op dit moment bouwt Wooninc. de nieuwe brede school Ekenrooi aan de Maximiliaanlaan als de nieuwe huisvesting voor OBS Ekenrooi, basisschool St. Christoffel, de kinderopvang en peuterspeelzaal.

Toekomst
De gemeente onderzoekt op dit moment de mogelijkheden van het totale maatschappelijk vastgoed. In 2012 wordt hierover een besluit worden genomen door de gemeenteraad. Wooninc. onderzoekt de aankomende maanden of het mogelijk is de gehele exploitatie van ‘t Hazzo over te nemen.


Artikel Eindhovens Dagblad 25 augustus 2011

door Wout van Arensbergen

WAALRE - Het beheer van zalencentrum ’t Hazzo aan de Trolliuslaan in Aalst is sinds deze week in handen van woningcorporatie Wooninc. Vooralsnog duurt dit beheer tot 31 december. De gemeente onderzoekt namelijk nog wat er met de verschillende gemeenschapshuizen moet gebeuren in kader van de bezuinigingen. Volgens een gemeentewoordvoerder werd half juli duidelijk dat de vorige uitbater zou stoppen. „En ’t Hazzo moest in augustus open.” Wooninc. kon volgens de gemeente snel inspringen en heeft ervaring met dit type beheer.

Het belang van ’t Hazzo voor de gemeenschap is volgens Laura Seckel van Wooninc. de reden van de betrokkenheid van de woningcorporatie. „ De maatschappelijke insteek is belangrijk. Het was tot nu toe meer een zalencentrum. Wij zien het als maatschappelijke voorziening. Senioren zijn een duidelijke doelgroep voor ons.”

De komende weken gaat Wooninc. met alle verenigingen en andere gebruikers in overleg over de meest geschikte invulling van de ruimtes. De overname door Wooninc. heeft geen gevolgen voor de huidige gebruikers van ’t Hazzo. Wel wil de woningcorporatie het pand opfrissen en beter zichtbaar maken wanneer het geopend is. Ook wil ze zelf activiteiten gaan opzetten. De gemeente wacht het onderzoek af en beslist begin 2012 wat er met de gemeenschapshuizen gaat gebeuren. Wooninc. bekijkt op haar beurt of exploitatie na 31 december mogelijk is. 

 

 


 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.