Wooninc. verkoopt begane grond Smalle Haven

04-10-2016

Wooninc. heeft de begane grond van haar wooncomplex aan de westzijde van de Smalle Haven verkocht. Het gaat om commercieel vastgoed. Het beheer daarvan is geen kerntaak meer van de woningcorporatie. De nieuwe eigenaren openen hier in december Down Town Gourmet Market.

Door de verkoop van de commerciële ruimte maakt Wooninc. middelen vrij die aan wonen besteed worden.

Down Town Gourmet Market zal naar verwachting een positieve impuls geven aan de Smalle Haven. De invulling sluit goed aan op de horeca ontwikkeling op het Catherinaplein waar Wooninc. eigenaar is van de appartementen boven Happy Italy. De komst van de foodhall past volgens de nieuwe eigenaren goed in het uitgaansgebied van Eindhoven, het geeft de straat naar verwachting meer aanloop en levendigheid.

Eten in foodfestival-stijl

De markthal van 800 m2 biedt plek voor zo’n 18 horecaondernemers die in een coöperatief model een variëteit aan eten en drinken aanbieden. Het wordt dus een groot restaurant, waar bezoekers in een open sfeer met veel groen, kunnen genieten van een breed aanbod. Bijvoorbeeld van bestaande concepten zoals De Burger en ijssalon Kees. Maar ook van start-ups als Pietza en Haute Dogs en foodtrucks van Pura Vida en Vietnamama.

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.