Wordt Jos de meest betrokken bewoner van 2018?

10-10-2018

Als er íemand zich inzet voor anderen, dan is het Jos Beckers wel. Niet voor niets nomineerde Wooninc. hem voor de titel ‘Meest betrokken bewoner van 2018’. De uiteindelijke winnaar wordt donderdag 11 oktober bekendgemaakt tijdens de Dag van de Bewoner in Utrecht.

Jos woont in De Horst, een seniorencomplex aan de Imkerstraat in Eindhoven. Wooninc. voert  hier momenteel groot onderhoud uit. Alle woningen krijgen een nieuwe keuken, een grotere badkamer en de leidingen en gevels worden vervangen.

Opkomen voor een ander
Een flinke klus met veel impact voor de bewoners. “De gemiddelde leeftijd hier is 85 jaar. Zij hoeven al die herrie en toestanden niet meer zo”, aldus Jos. En dus maakt hij zich hard voor de belangen van de huurders en ziet hij toe dat gemaakte afspraken ook echt gerespecteerd worden.

Eén van die afspraken is: geen hak- en breekwerk voor 10.00 uur. Is er toch eerder herrie, dan staat Jos als eerste beneden. “De meeste mensen zijn niet gewend om voor zichzelf op te komen, ik doe dat graag voor ze. Ik denk dat ik die betrokkenheid van mijn vader heb: hij kon voor mensen door het vuur gaan.”

En meer
Maar Jos doet nog veel meer. “Zo hebben we een plekje gecreëerd waar mensen in alle rust met elkaar een kopje koffie kunnen drinken. En voor bewoners die dat willen, verzorgen we twee keer per week een ontbijt.”

Zelf bezorgt Jos twee keer per week kant- en klaarmaaltijden bij de bewoners thuis en is hij eens per week te vinden in de keuken van het restaurant om een lekkere maaltijd te maken. Het liefst krijgt hij in de toekomst een speciale plek waar hij samen met de bewoners kan koken.

Ontknoping
Al met al zijn dit voor Wooninc. genoeg redenen om ‘onze’ Jos te nomineren voor de titel ‘Meest betrokken bewoner van 2018’. Of hij de titel ook daadwerkelijk in de wacht sleept, blijkt 11 oktober tijdens de Dag van de Bewoner. Dit wordt georganiseerd door Renda, het kennisnetwerk voor professionals in de sociale woningbouw.

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.