Zomerzon zorgt voor duurzame energie

11-08-2015

Grote kans dat je deze week hebt genoten van de zomerzon. Wij ook!  De zonnepanelen op het dak van De Grijze Generaal hebben inmiddels 100.000 KWh aan duurzame energie opgeleverd. Met zoveel energie kun je 100.000 wasjes draaien of 30 gezinnen voor een jaar lang voorzien van energie.

Het dak van De Grijze Generaal tegenover Winkelcentrum Woensel bevat maar liefst 230 m2 aan zonnecellen. Het heeft ruim vier jaar geduurd om 100.000 KWh op te wekken. Maar we hebben nog meer zonnepanelen, o.a. op de daken van een aantal Wooninc.Plus gebouwen in Eindhoven en Geldrop. De opbrengst komt ten goede aan het energieverbruik in verschillende algemene ruimtes, dus dat levert de bewoners een kostenbesparing op hun servicekosten op. In totaal helpen ongeveer 830 m2 aan zonnecellen ons aan duurzame energie. Daarom zijn wij dubbel blij met de zomerzon!

Meer zonnepanelen in de toekomst

Onze positieve ervaringen met zonnepanelen maken ons enthousiast om uit te breiden. Op dit moment zijn we aan het onderzoeken om ook andere gebouwen te voorzien van zonnepanelen. Daarbij bekijken we locaties zoals de Vlinderhei in Best en Wooninc.Plus Brabantia in Aalst-Waalre.

Kleine stapjes naar een duurzame wereld

Wij werken volgens The Natural Step. Door kleine stapjes te zetten dragen we bij aan de duurzame wereld voor toekomstige generaties. Dat past bij ons maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarbij proberen wij een balans te vinden tussen sociale belangen, financieel-economische resultaten en het milieu. Uiteindelijk streven is buurten in stand te houden waar onze bewoners zich thuis voelen. Waar het aangenaam wonen is. Met kwalitatief goede woningen, een hoge ruimtelijke kwaliteit van de omgeving en weinig storingen en technische problemen. Deze indicatoren dragen in hoge mate bij aan de tevredenheid, leefbaarheid en reputatie van een wijk.

 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.