Zonne-energiepanelen op dak De Grijze Generaal

21-10-2010
EINDHOVEN 21 oktober 2010 - In opdracht van Woningcorporatie Wooninc. worden er door Mansveld Projecten & Services B.V. de komende weken 230 vierkante meter aan zonne-energiepanelen (Photo Voltage) geplaatst op het dak van het woongebouw De Grijze Generaal in Eindhoven. De 180 panelen wekken ruim 25,6 Mega Watt uur zonne-energie op per jaar. Deze energie is voldoende voor de complete verlichting van de parkeergarage en voor de elektrische oplaadpunten  voor scootmobiles en elektrische fietsen.

Wooninc. is een van de eerste woningcorporaties die een installatie van deze omvang laat plaatsen in Noord-Brabant. Mansveld Projecten & Services is trots op de samenwerking met Wooninc. Beide organisaties hebben maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Het woongebouw De Grijze Generaal reduceert 17 ton CO2-uitstoot per jaar door de installatie van deze zonne-energiepanelen. Dit is gelijk aan 870 bomen, circa 3,5 voetbalvelden groot, die anders de CO2 uit de lucht moeten halen.

Planning
In de loop van volgende week wordt er begonnen met het aanbrengen van de staalconstructie. Deze staalconstructie maakt het mogelijk de panelen iets van het dak af te plaatsen. De panelen worden hierdoor op warme dagen beter gekoeld waardoor een hoger rendement uit de PV-panelen gehaald wordt.

De installatie wordt medio november opgeleverd. Direct daarna gaat de energieopwekking van start. De panelen zijn voor het publiek niet zichtbaar. De bewoners van de hogere etages kunnen wel een glimp opvangen van de technische installatie. Bewoners en bezoekers van De Grijze Generaal worden via informatieschermen in het gebouw geïnformeerd over de hoeveelheid opgewekte energie, de actuele energieopbrengst en de CO2-besparing.
terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.