Zonnepanelen voor Wooninc.Plus

27-10-2014

Deze maand zijn er zonnepanelen geplaatst op de daken van Wooninc.Plus Magdalenahof en Maison St. Cyr in Geldrop. De ervaring leert dat investeren in duurzame energie leidt tot het verlaging van de algemene energiekosten.

Wooninc. heeft nu totaal ongeveer 830 m2 aan zonnecellen geplaatst. Dit staat gelijk aan 61 ton minder co2 uitstoot. Om maar even een vergelijking te maken: er zijn elk jaar ongeveer 3100 bomen nodig op een oppervlakte van 12 voetbalvelden om deze hoeveelheid co2 uit de lucht te kunnen halen.

Besparing op servicekosten
Wooninc. heeft nog meer positieve ervaringen opgedaan met het plaatsen van zonnepanelen. Op het dak van Wooninc.Plus Cees van Lienden en Jean Sibelius zijn eerder al voorzien van zonnepanelen. Het dak van De Grijze Generaal tegenover Winkelcentrum Woensel bevat maar liefst 230 vierkante meter. De zonnepanelen leveren ook energie op bij bewolkt weer. De opbrengst komt ten goede aan het energieverbruik in verschillende algemene ruimtes, dus dat levert de bewoners een kostenbesparing op hun servicekosten.

Duurzame energie
Wooninc. investeert niet alleen in zonne-energie, maar ook in andere vormen van duurzame energie. Zo hebben we eerder een proef gedaan met het gebruik van windenergie. Op ons oude kantoor aan de Onze Lieve Vrouwestraat is een hiervoor een windmolen op het dak geplaatst. Deze vorm van duurzame energie levert echter binnen de stad nog te weinig op.
Daarnaast is bij alle investeringen die wij plegen in nieuwbouw en onderhoud verbetering van de woningisolatie punt van aandacht. Betere isolatie betekent lagere woonlasten.

The Natural Step
Leidraad voor ons handelen is de aanpak volgens The Natural Step. Kern daarin is door kleine stapjes te zetten bij te dragen aan de duurzame wereld voor toekomstige generaties. Dat past bij ons maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarbij proberen wij een balans te vinden tussen sociale belangen, financieel-economische resultaten en het milieu. Uiteindelijk streven is buurten in stand te houden waar onze bewoners zich thuis voelen, waar het aangenaam wonen is. Met kwalitatief goede woningen, een hoge ruimtelijke kwaliteit van de omgeving en weinig storingen en technische problemen. Deze indicatoren dragen immers in hoge mate bij aan de tevredenheid en leefbaarheid in en reputatie van een wijk. 

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.