Nieuws

Slimmer samenwerken voor nieuwbouw in Eindhoven

Voortaan werken elke donderdag collega’s van Wooninc., Trudo, ‘thuis, Woonbedrijf en gemeente Eindhoven fysiek samen. Ze ontmoeten elkaar wekelijks in het kantoor van Woonbedrijf in centrum Eindhoven om te werken aan de nieuwbouw opgave van sociale huurwoningen.

Aandacht voor duurzaamheid tijdens de Groene Wijk Week

Dit najaar start de derde editie van de Groene Wijk Week. Tijdens deze week staat de wijk in het teken van duurzaamheid, groen en leefbaarheid. Een week vol activiteiten voor alle bewoners – jong en oud – waarbij u op een leuke manier kennis maakt me...

Huurders kunnen nog tot 1 september huurtoeslag over 2022 aanvragen

Huurtoeslag. Misschien had u er in 2022 ook recht op, maar heeft u het niet aangevraagd. Zonde als u daardoor geld laat liggen, zeker in deze tijd. U kunt alsnog huurtoeslag over 2022 krijgen. Wilt u voor 2022 nog huurtoeslag ontvangen? Vraag dat dan vóór 1 september aan via toeslagen.nl/huurtoeslag.

Eerste all electric woonwagenwoning geplaatst

De vraag naar woonwagenstandplaatsen en woon­wagenwoningen in Eindhoven is groot, dat blijkt uit een woonbehoefteonderzoek wat de gemeente Eindhoven liet uitvoeren onder de woonwa­gengemeenschap. De komende jaren is er behoef­te aan ongeveer 50 extra...

Samen sterker door muziek

Op woensdag 7 juni betraden elf bewoners van drie Eindhovense seniorenwoongebouwen van Wooninc. het podium in het Parktheater. Samen met hun Muziek Maatjes – zeven studenten Sociaal Werk van het Summa College – lieten ze horen én zien waar ze aan hebben gewerkt tijdens het muzikale maatjesprogramma.

Wooninc. tekent intentieovereenkomst Het Juiste Thuis

Woensdag 19 april ondertekenden we, samen met andere gemeenten, woningcorporaties, zorg- en welzijnsorganisaties en ouderenorganisaties in Zuidoost-Brabant, de intentieovereenkomst Het Juiste Thuis. Deze overeenkomst is een startschot voor het samen creëren van meer oplossingen waarmee ouderen fijn langer zelfstandig kunnen wonen.