Langer Thuis Wijzer opent haar deuren voor senioren

Een aanspreekpunt voor welzijn, wonen en zorg in Veldhoven

Gemeente Veldhoven, Ouderenzorgorganisatie Oktober, SWOVE en (namens SeniorenPunt) woningcorporaties Wooninc. en ‘thuis openen op 24 oktober Langer Thuis Wijzer. Samen vormen we één informatiepunt op het gebied van welzijn, wonen en zorg voor senioren in Veldhoven. Langer Thuis Wijzer is te vinden in gebouw Veldwijzer. Het doel van de samenwerking is om senioren en hun familie, mantelzorgers en doorverwijzers uit Veldhoven zo goed mogelijk te ondersteunen om langer prettig, veilig en zelfstandig thuis te wonen.

Alle informatie over welzijn, wonen en zorg op één plek

Bij Langer Thuis Wijzer kunnen senioren en mantelzorgers terecht met hun vragen op het gebied van welzijn, wonen en zorg. Bijvoorbeeld welke ondersteuningsmogelijkheden zijn er voor thuis? Welke seniorenwoningen zijn er in Veldhoven en hoe kom ik ervoor in aanmerking? Maar ook kunnen senioren bij Langer Thuis Wijzer terecht voor informatie over het aanvragen van een zorgindicatie. En weten ze het antwoord op de vraag niet? Dan denken ze graag mee hoe ze toch verder kunnen helpen.

Bezoekers kunnen gewoon binnenlopen

Langer Thuis Wijzer is te vinden in gebouw Veldwijzer. En is vanaf maandag 30 oktober iedere maandagochtend van 9.00 tot 12.00 en dinsdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur open. Een afspraak maken is niet nodig.

Optimaal benutten van mogelijkheden

De noodzaak om mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen en bijbehorende zorgvraag nemen toe. De samenwerkende partners zien het als hun maatschappelijke verantwoordelijkheid om de mogelijkheden die ze hebben vanuit de verschillende vakgebieden zo goed mogelijk te benutten en in te zetten. De gezamenlijke kennis is groot en de organisaties kennen elkaar goed. Hierdoor zijn de lijntjes kort en kunnen senioren beter en sneller geholpen worden naar een passende oplossing voor hun welzijns-, woon- en/of zorgbehoefte. Senioren zijn bij Langer Thuis Wijzer dus op de juiste plek voor een persoonlijk en compleet advies.