Mooie stappen van bewoners om elkaar te helpen en ontmoeten bij de Cees van Liendenflat

Vandaag werden bij de Cees van Liendenflat een ruilkastje en een informatiebord met wegwijzerpaal voor activiteiten onthuld. Twee mooie ideeën  van een buurtbewoner. Hieraan werkten basisschoolkinderen van De Bijenkorf en bewoners van de Cees van Liendenflat en uit de buurt mee. Gemeente Eindhoven, Buurtfonds Woonbedrijf, CKE en Wooninc. ondersteunen dit initiatief.

Bewoners willen elkaar helpen, door te delen en geven

Zeker in deze tijd, waarin sommige mensen het financieel moeilijk hebben. Zo ontstond ook het idee voor het ruilkastje. Een kastje dat in de wijk hangt, toegankelijk voor iedereen. Heb je iets over? Dan zet je het erin. Heb je iets nodig? Dan neem je het mee. Voor én door bewoners dus. En goed voor het milieu, want het ruilkastje voorkomt verspilling. De kast hangt aan het hek van de Cees van Liendenflat.

De weg vinden naar activiteiten in de buurt

Bewoners maakten samen met ontwerper Almar Sinte Maartensdijk ook een informatiebord en wegwijzerpaal. Deze wijst de weg naar allerlei buurtinitiatieven. In de buurt zijn namelijk allerlei mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. Ook in de Cees van Liendenflat bijvoorbeeld. De ontmoetingsruimte van ons woongebouw is de hele dag open voor alle bewoners uit de buurt. Iedereen is er van harte welkom voor een kopje koffie of om een potje te biljarten, darten of kaarten.

Elkaar ontmoeten bij de Andromeda Soos, Huiskamer Vaartbroek of bij het Eetpunt

Want ook hier verwijst de wegwijzerpijl naar. Bij de Andromeda Soos komen senioren voor verschillende activiteiten: gymnastiek, bloemschikken, kienen of gewoon een kopje koffie. Buurtbewoners die graag haken, naaien of borduren kunnen terecht in Huiskamer Vaartbroek om te handwerken. En bij het Eetpunt in de ontmoetingsruimte van de Cees van Liendenflat mogen bewoners iedere maandag tot en met vrijdag aanschuiven voor de lunch. Voor een kleine prijs eten zij dan een driegangenmenu. Maar belangrijker nog, ze eten gezellig samen in plaats van alleen.

Zelf een goed idee voor in uw buurt?

Laat het ons weten! We werken graag mee aan goede ideeën zoals dit. Neem contact op met de beheerder van uw woongebouw of de consulent sociaal beheer in uw buurt.