Niet iedereen krijgt dezelfde huurverhoging

Kunt u door de coronacrisis uw huur niet meer betalen? Bekijk dan de informatie over het aanvragen van een betalingsregeling, huurverlaging en huurbevriezing. Wij denken graag met u mee over een goede oplossing.

Net als ieder jaar rond deze tijd, valt de brief over de jaarlijkse huurverhoging bij onze huurders op de mat. Dit jaar hadden we deze brief liever op een ander moment gestuurd. Want door de coronacrisis leven we in een bijzondere en onzekere tijd. Maar volgens de wet moeten wij deze brief voor 1 mei versturen naar onze huurders.

Niet iedereen krijgt dezelfde huurverhoging
Wooninc. verhoogt de sociale huren dit jaar met 0%, 1%, 2%, 3%, 4% of 5%. Hoeveel huurverhoging u krijgt, hangt af van het verschil tussen de streefhuur van uw woning en uw huidige huur. De streefhuur is de huurprijs die past bij de kwaliteit van uw woning.

Bij de huurverhogingsbrief zat een bijlage met uitleg over de verschillende percentages en wat dit voor u betekent.

De gemiddelde huurverhoging over alle sociale woningen van Wooninc. is 2,6%. Dat is een stuk lager dan de maximale huurverhoging van 5,1% die de overheid bepaalt.

We verhogen de huren van de duurdere woningen met 2,6 of 4,6%
Ook hier houden we rekening met de streefhuur van de woningen. Voor de duurdere huurwoningen (vrije sector/commercieel) is er geen maximale huurverhoging. Dat geldt ook voor parkeerplaatsen, bergingen en garageboxen.

Ook bij de huurverhogingsbrief die huurders met een duurdere woning ontvingen, zat een bijlage met uitleg over de huurverhoging.

Meer informatie
Kijk ook eens bij de veelgestelde vragen over huurverhoging, huurverlaging en huurbevriezing voor meer informatie.