Groot onderhoud Berckelhof

 

In 2023 start Wooninc. met het renoveren van 86 appartementen in de oudbouw van Berckelhof. Deze woningen gaan al heel wat jaren mee. Deze woningen zijn verouderd en niet meer goed toegankelijk voor bewoners en zorgverleners. Ook zijn in de meeste woningen de keuken, toilet en badkamer toe aan een opknapbeurt. Om ervoor te zorgen dat huurders de komende jaren prettig in hun woning blijven wonen laat Wooninc. groot onderhoud uitvoeren in en rondom de woningen in de oudbouw. Zo maken we de woning toekomstbestendig en zorgen we ervoor dat de woning straks energiezuinig is en beter geschikt voor de zorgverlening.

In mei 2023 starten we met de eerste werkzaamheden
De werkzaamheden worden namens Wooninc. uitgevoerd door Van Santvoort Bouw. We voeren diverse werkzaamheden uit in de woning. Tijdens de werkzaamheden kunnen de bewoners niet in de woning blijven wonen. De werkzaamheden aan de binnenkant van de woning duren ongeveer twee tot drie weken. In die tijd verblijven de bewoners in een comfortabel ingericht logeerwoning. Wooninc. helpt bij het inpakken en afdekken van de spullen. Ook helpen wij met verhuizen naar de woning. 

Werkzaamheden aan de woning
We voeren onder andere de volgende werkzaamheden uit: 

 • Vernieuwen badkamer, toilet en keuken indien nodig;
 • Plaatsen van isolatieglas en verbeteren gevelisolatie;
 • Verbeteren van installaties, zoals ventilatiesysteem en videofoon;
 • Plaatsen nieuwe inbouwkast tussen slaapkamer en woonkamer;
 • Vernieuwen van de waterleiding;
 • Aanbrengen van een glasvezelaansluiting
 • Verbeteren uitstraling van de algemene binnenruimtes.

We richten een modelwoning in
Hier zien bewoners hoe de woning eruitziet na het onderhoud. Ook bekijken ze hier de verschillende keuzemogelijkheden voor de keuken, badkamer en toilet. 

Bewoners kunnen rekenen op onze hulp
We nemen de bewoners stap voor stap mee in het onderhoud van hun woning. Namens de aannemer stellen we een bewonersconsulent aan. We organiseren huisbezoeken om de persoonlijke situatie van bewoners te bespreken. Bewoners verblijven in een comfortabel ingerichte logeerwoning tijdens de werkzaamheden in hun woning. We helpen bewoners met het inpakken, tillen of verplaatsen van spullen. 

De globale planning ziet er als volgt uit
We moeten bij Wooninc. nog een aantal stappen doorlopen voordat we de werkzaamheden officieel kunnen starten. Daarom zijn de planning en de werkzaamheden die we uit gaan voeren nog onder voorbehoud.

 • December 2022 en januari 2023: bewoners ontvangen de informatiebrochure. Ze bezoeken de modelwoning en logeerwoning. We organiseren informatiebijeenkomsten in kleine groepjes.
 • Voorjaar van 2023: we starten met de technische opnames van de woningen. 
 • Vanaf april 2023: we starten met de eerste werkzaamheden. 
 • We verwachten begin 2024 helemaal klaar te zijn met het project. 

Heeft u nog vragen over het groot onderhoud in Berckelhof? 
Neem dan gerust contact op met Miranda de Voogd, sociaal projectconsulent van Wooninc. via 06 51 81 65 66