Simone in Brabantia

De bouw van de appartementen in Brabantia midden in het centrum van Aalst is in volle gang. De ouders van Simone Derks kochten een appartement. ‘Het is het plan dat mijn ouders er gaan wonen als ik ooit ga verhuizen. Maar eerst ga ik hier lekker genieten. Ik studeerde in Leiden en kon daar ook aan het werk maar ik miste de Brabantse gezelligheid.’

‘Dit wordt natuurlijk heerlijk wonen.’ zegt Simone Derks lachend. ‘Ik ga wonen op de derde verdieping van de nieuwbouw Brabantia en kijk uit over de voetbalvelden van DVS. In augustus is alles klaar en ik sta nu al te popelen om erin te trekken. Ik heb op kamers gewoond dus voor mij is dit echt een paleisje. Een mooie woonkamer, een eigen keuken en twee slaapkamers, helemaal voor mezelf! Ik heb nog bijna geen meubels dus ik ben nu flink aan het sparen. Dat wordt veel IKEA, daar houd ik wel van. Mooi strak en toch kleurrijk.’

Brabantia is een toplocatie

Bij het centrum in Aalst komt in het groen een speels geheel van huur- en koopappartementen. Op deze locatie stonden vroeger de Brabantiafabrieken. Vandaar ook de naam. De meeste bewoners zijn er al ingetrokken. Brabantia heeft voorzieningen voor senioren maar toch is het ook voor jongeren een interessant project. Lekker rustig wonen, en toch dicht bij winkels en het centrum van Eindhoven en Aalst.
 

De ouders van Simone kochten het appartement. ‘Het is het plan dat mijn ouders er gaan wonen als ik ooit ga verhuizen. Maar eerst ga ik hier lekker genieten. Ik studeerde in Leiden en kon daar ook aan het werk maar ik miste toch wel de Brabantse gezelligheid. Als ik met de trein naar mijn ouders in het zuiden ging, merkte ik het verschil meteen. Mensen zijn hier wat opener en gemoedelijker. Dat ligt me wel.’

De jongste docent Engels

Simone Derks geeft Engels op het Christiaan Huygens College aan de onderbouw leerlingen van havo en vwo. Ze vindt het hartstikke leuk. ‘Als je net als jonge docent begint is het heel druk, dat komt mede doordat ik ook vertaalwerk doe. Met mijn 23 jaar ben ik wel een van de jongste docenten maar het gaat goed. Streng ben ik meestal niet - alleen als het nodig is – maar ik vind wel dat er respect voor elkaar moet zijn in de klas. Ik ben echt een ‘Anglofiel’ zoals ze dat noemen. Of beter gezegd: ik ben gek van Wales. Daar woonde ik negen maanden en ik voel me er helemaal thuis. De mensen zijn er zo beleefd. Dat zie je in Nederland niet veel meer. Mooi is ook het Welsh, dat is echt een andere taal. En aan Sticky Toffee Pudding ben ik helemaal verslaafd!’

Simone Derks Simone Derks
terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.