Zo vind jij een huurwoning in regio Eindhoven

Ben jij op zoek naar een huurwoning in regio Eindhoven? Dan heb je vast met een aantal vragen. Het zoeken naar een huurwoning en het daadwerkelijk vinden van jouw droomhuis is een heel proces en kan best een tijdje duren. Gelukkig kunnen wij je bij Wooninc. je een heel eind op weg helpen!

Ik zoek een huurwoning in regio Eindhoven, maar wat kan en wil ik?

Voordat je op zoek gaat naar een huurwoning is het belangrijk dat je goed weet wat je wil en wat je financieel aankunt. Allereerst is het belangrijk om te weten of je in aanmerking komt voor een sociale huurwoning of een vrije sector huurwoning. Ook is het belangrijk vooraf te bepalen aan welke eisen jouw nieuwe woning moet voldoen. Hoeveel slaapkamers wil je, wáár wil je wonen in regio Eindhoven en wat kun én wil je maximaal betalen? Dit zijn allemaal vragen waar je zelf antwoord op moet geven voordat je op zoek gaat naar je nieuwe woning.

Sociaal huren of toch huren in de vrije sector?

Of je in aanmerking komt voor een sociale of een vrije sector huurwoning is eigenlijk een keuze die je niet zelf maakt. De huurwoning waarvoor jij in aanmerking komt wordt namelijk bepaald door jouw inkomen (en eventueel dat van je partner) en de huurprijs van de woning. Sinds 1 januari 2016 moeten woningcorporaties namelijk, zoals bepaald door de overheid, al hun woningen ‘passend toewijzen’. Dit betekent dat de huurprijs moet passen bij je inkomen.

Voor een sociale huurwoning kom je in aanmerking wanneer je (gezamenlijk) belastbaar jaarinkomen niet boven een bedrag van € 38.035 uitkomt. Verdien je (samen) meer, dan ben je aangewezen op een huurwoning in de vrije sector, met een huurprijs boven de € 720,42. Let wel op, want ook binnen de sociale huurklasse vind je onderscheid in huurprijzen. Jouw inkomen bepaalt voor welke huurprijscategorie jij in aanmerking komt. Reageren op woningen met een lagere of hogere huurprijs heeft dus geen zin. Lees meer over passend toewijzen.

Oké, ik weet wat ik wil én kan betalen. Hoe kom ik nu aan een huurwoning?

Om een huis te kunnen huren met een huurprijs lager dan € 720,42 (sociale huur) in regio Eindhoven moet je op Wooniezie zijn. Wooniezie is hét online platform waar je vanaf dit jaar alle woningen van verschillende corporaties in en rondom Eindhoven vindt. Op de website worden huurwoningen in de gemeente Eindhoven, Best, Geldrop, Helmond, Nuenen, Oirschot, Veldhoven, Waalre, Son en Breugel en De Kempen aangeboden. Sta je nog niet ingeschreven op Wooniezie? Schrijf je dan snel in!

Weet je al waar je wil wonen en in wat voor soort woning? Geef deze voorkeuren aan in je zoekprofiel op Wooniezie en vink aan dat je een tipbericht wil ontvangen. Je ontvangt dan automatisch een e-mail zodra er een woning van jouw voorkeur vrijkomt en kunt direct reageren. Heb je hulp nodig bij het inschrijven op Wooniezie of het aanmaken van je zoekprofiel? Bel, mail of bezoek ons – we helpen je graag!

Wat heb ik nodig om te kunnen huren?

Het is handig om de juiste papieren al in huis te hebben voordat je op een woning reageert. Heb je niet de juiste papieren bij je tijdens het intakegesprek? Dan kan het zomaar zijn dat de woning helaas aan je neus voorbij gaat. Wij mogen een woning namelijk alleen toewijzen op basis van de papieren. Zijn er geen papieren, dan kunnen we dus helaas niet toewijzen en gaan wij door met de volgende kandidaat. Zorg er daarom altijd voor dat je snel de juiste documenten in huis hebt.

Deze documenten heb je nodig bij je intakegesprek:

  • Uittreksel basisadministratie met adreshistorie (deze vraag je aan bij de gemeente).
  • IB60-formulier (inkomensverklaring) of definitieve aanslag van de Belastingdienst (deze vraag je gratis aan bij de Belastingdienst via 0800-0543).
  • Meest recente jaaropgaaf (deze vraag je op bij je werkgever).
  • Meest recente inkomensgegevens zoals een salarisstrook of uitkeringsspecificatie (deze vraag je op bij je werkgever of bij de gemeente).
  • Overige inkomensgegevens (bijvoorbeeld uitkeringsspecificatie of bewijs van studiefinanciering) .
  • Verhuurdersverklaring, enkel wanneer je op dit moment al huurt (deze vraag je op bij je huidige verhuurder).
     

Oké, ik ben er klaar voor!

Heb je alle stappen doorlopen? Dan ben je er klaar voor. Je kunt nu gaan reageren op huurwoningen in regio Eindhoven via Wooniezie. Veel succes!

Ik heb toch nog een vraag

Heb je toch nog een vraag? Wij helpen graag. Neem gerust contact met ons op!

Winston Churchilllaan 87
5623 KW Eindhoven
T: 040 265 44 00
E: info@wooninc.nl

Wooninc. nu ook bereikbaar via Whatsapp Whatsapp - voeg 06 82 99 06 06 toe aan contacten en stel je vraag
Facebook woningcorporatie Wooninc. Facebook
Twitter woningcorporatie Wooninc. Twitter

terugafdrukkentop
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.