De Jonkvrouw

Ter hoogte van het station Geldrop realiseren wij De Jonkvrouw. Een nieuw Wooninc.Plus woongebouw aan de rand van het bestaande park Beekweide in Geldrop Zesgehuchten. Zelfstandig wonen voor ouderen met zorgvoorzieningen in de nabijheid en een beperkt deel met intramurale zorg. In het hoofdgebouw van De Jonkvrouw komen sociale huurappartementen; de maandhuur daarvan ligt onder de grens waarbij huurders nog een beroep kunnen doen op huurtoeslag. Aan de zuidzijde van de fietstunnel komen drie woongebouwen met appartementen in de vrije sector.  Later wordt bepaald of dit voor de vrije verkoop is of voor verhuur in de vrije sector.

Plannen aangepast is samenspraak met buurt

“Een perfect voorbeeld van burgerparticipatie”, zo wordt door meerdere partijen geuit. Belanghebbenden zijn intensief betrokken bij de ontwikkeling van De Jonkvrouw in Geldrop. De opmerkingen die naar voren zijn gebracht zijn basis voor het uiteindelijke stedenbouwkundige ontwerp. Daarbij is vooral gebruik gemaakt van de klankbordgroep waarin zowel de bewoners van de Parallelweg als Zesgehuchten en de Vrienden van de Josephinehof vertegenwoordigd zijn. De ideeën zijn verwerkt in een definitief stedenbouwkundig plan van Diederendirrix architecten.

Het resultaat is een breed gedragen plan van circa 185 woningen. Een afwisseling van huur- en koopappartementen en een Wooninc.Plus gebouw voor ouderen met daarin een ontmoetingsruimte en maatschappelijke voorziening. Nu de gemeenteraad heeft ingestemd met de plannen, kan de bestemmingsplanprocedure worden opgestart. Voordat de bouw kan starten worden er de nodige bodem- en archeologische onderzoeken uitgevoerd.

Wonen in Geldrop voor 55+

De Jonkvrouw komt in het gebied aan het Tournooiveld, links en rechts van de tunnel onder het spoor. Ook de als minder veilig ervaren fietstunnel tussen Zesgehuchten en het centrum van Geldrop is aangepakt. De stadszijde van het station (Stationsplein) wordt vernieuwd in opdracht van de gemeente. Het bestaande park wordt gedeeltelijk vernieuwd en uitgebreid, de doorgaande functie van het Toernooiveld komt hiermee te vervallen, waardoor wonen in het park ontstaat.

Informatieavond

Maandag 4 december heeft er een informatieavond plaatsgevonden over nieuwbouwplan De Jonkvrouw. Tijdens deze avond is de bestemmingsplanprocedure toegelicht en werden de aangepaste nieuwbouwplannen gepresenteerd. De informatie die tijdens deze avond is gepresenteerd vindt u hier.

Interesse in De Jonkvrouw?

Houd dan deze pagina in de gaten.

Kenmerken
Huuraanbod
Huurwoningen84
Woningtype(n)appartementen
Soort bouwNieuwbouw
Doelgroep55+
Energie
EnergielabelA
Planning
Start bouweind 2018
Start verhuur5 maanden voor oplevering
Opleveringeind 2019
Algemene gegevens
Doelgroep55+
Woningcorporatie(s)Wooninc.
Overig
ParkerenOp eigen terrein
Omgeving
Foto's
Ik heb interesse:Velden met een * zijn verplicht

ยน) Wooninc.Plus is het unieke woonconcept waarin zelfstandig wonen, ontmoeten, veiligheid en welzijn centraal staan. Zorg op maat is dichtbij dankzij de directe samenwerking met vaste zorgpartners. Onderscheidend zijn de uitgebreide voorzieningen en services om senioren zo lang mogelijk in een veilige, inspirerende omgeving zelfstandig te laten wonen. Zo beschikken de Wooninc.Plus gebouwen over een beheerder, een ontmoetingsruimte en professionele activiteitenbegeleiding.

Wooninc.
Winston Churchilllaan 87
5623 KW Eindhoven
Tel 040 265 44 00
info@wooninc.nl

Openingstijden
maandag tot en met donderdag van
9.00 tot 17.00 uur
vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur

Postadres
Postbus 1234
5602 BE Eindhoven

Nieuw plan De Jonkvrouw Geldrop klaar

Na tien jaar van plannen maken is er nu een definitief voorstel voor ongeveer 220 wooneenheden...

22-03-2016
Nieuw plan De Jonkvrouw Geldrop klaar
Gemeenteraad Geldrop stemt unaniem in op plan Jonkvrouw

De gemeenteraad van Geldrop heeft unaniem ingestemd met het stedenbouwkundig plan voor de De...

22-04-2015
Gemeenteraad Geldrop stemt unaniem in op plan Jonkvrouw
College van B&W stemt in met ontwerp De Jonkvrouw

De Eindhovense woningcorporatie Wooninc. en de gemeente Geldrop-Mierlo hebben een...

17-06-2014
College van B&W stemt in met ontwerp De Jonkvrouw
Bouw wooncomplex Jonkvrouw vertraagd

De bouw van wooncomplex Jonkvrouw bij het Tournooiveld in Geldrop is vertraagd. Wooninc en partner...

24-03-2014
Bouw wooncomplex Jonkvrouw vertraagd
Een ambitieus plan

De Jonkvrouw in Geldrop is een ambitieus plan van Wooninc. en Ananz dat bestaat uit een nieuw...

06-01-2011
Een ambitieus plan
Woningtypes
185 huur- en koopappartementen

De Jonkvrouw bestaat uit de bouw van circa 185 huur- en koopappartementen, deels volgens het Wooninc.Plus concept, een uniek woonconcept voor senioren en ouderen.

De circa 80 appartementen in het Wooninc.plus deel zijn verdeeld over twee woontorens in V-vorm van 6 bouwlagen. Er naast tevens een voorziening voor intensieve zorg met circa 35 eenheden.

In het plan zijn verder opgenomen circa 30 kleinere appartementen (studio's) voor begeleid wonen.

Aan de zuidzijde van de fietstunnel komen in drie aparte woonblikken in totaal circa 70 vrije sector appartementen, huur of koop (nog nader te bepalen).Vul uw gegevens in om de brochure te downloaden

vrouw man
(* verplicht invullen)
Vind je koopwoning!

Zoek in het online Wooninc. woningaanbod van nieuwbouw en Goedkopen van Wooninc.

Goedkopen van Wooninc.
nieuwbouw
Tweets woonincaanbod
Woningaanbod nieuws
Wooninc. presteert maatschappelijk goed Huurdersbijeenkomst duurzaamheid Volop te beleven in D'n Toversnest Huurverhoging 2019 Nieuwe huurders nemen intrek in De Hille fase 2
De Jonkvrouw
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.