Fakkellaan

Aan de Fakkellaan in de Eindhovense wijk Prinsenjagt bouwen wij een woongebouw voor mensen met een psychiatrische achtergrond. Wij willen mensen die het niet altijd helemaal alleen kunnen, toch graag zelfstandige woonruimte bieden. Om zelfstandig wonen mogelijk te maken voor deze doelgroep werken we samen met GGzE voor de zorg en begeleiding van de bewoners.

In 2012 hebben er informatiebijeenkomsten en rondetafelgesprekken plaatsgevonden over de plannen van Wooninc. om samen met een zorgpartij een woongebouw te realiseren aan de Fakkellaan. In 2015 is het plan on hold gezet. Sindsdien zijn er verschillende alternatieven onderzocht. Hierbij hebben we, voor zover het mogelijk was, rekening gehouden met de opmerkingen die we tijdens de informatiebijeenkomsten en de rondetafelgesprekken hebben ontvangen. Onlangs hebben we besloten de nieuwbouw te realiseren.

De nieuwbouw

De nieuwbouw bestaat uit een woongebouw met 21 woningen; 14 grondgebonden woningen en 7 appartementen. Deze staan volledig los van het Pieter Eiffhuis. Wooninc. verhuurt het gebouw aan GGzE. Er komen mensen, jong en oud, te wonen die een psychiatrische achtergrond hebben. Zij zitten in een stabiele fase en zijn prima in staat om zelfstandig te wonen. Van GGzE krijgen ze zorg en begeleiding op maat. Zij hebben veel goede ervaringen in Eindhoven en omgeving met het begeleiden en huisvesten van deze doelgroep in vergelijkbare woonvormen.

Start bouw

Alle procedures zijn doorlopen en Wooninc. heeft een vergunning van de gemeente om te starten met de bouw. Eind november 2017 start Bouwbedrijf van Montfort met de voorbereidende bouwwerkzaamheden en we streven ernaar om eind 2018 op te leveren.

Informatiebijeenkomst en veelgestelde vragen

Op 31 oktober heeft Wooninc. samen met GGzE een informatiebijeenkomst georganiseerd voor omwonenden. Tijdens deze bijeenkomst zijn de plannen gepresenteerd en was er gelegenheid tot het stellen van vragen. De meest gestelde vragen hebben we op een rijtje gezet.

Appartementen in de Eindhovense wijk Prinsenjagt

Prinsenjagt in Eindhoven is een rustige wijk en biedt een fijne woonomgeving. De appartementen aan de Fakkellaan, komen naast het bestaande Wooninc.Plus gebouw Pieter Eiffhuis.

Op de hoogte blijven?

Wilt u graag op de hoogte blijven van ontwikkelingen over de appartementen aan de Fakkellaan? Houd dan deze pagina in de gaten.

Kenmerken
Huuraanbod
Huurwoningen21
Soort bouwNieuwbouw
Doelgroepmensen met een psychiatrische achtergrond in een stabiele fase
Planning
Start bouwEind 2017
OpleveringEind 2018
Algemene gegevens
Woningcorporatie(s)Wooninc.
GemeenteEindhoven
Omgeving
Foto's
Dit project bevindt zich nog in de onderzoeksfase. Zodra de plannen concreter zijn kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief.

Wooninc.
Winston Churchilllaan 87
5623 KW Eindhoven
Tel 040 265 44 00
info@wooninc.nl

Openingstijden
maandag tot en met donderdag van
9.00 tot 17.00 uur
vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur

Postadres
Postbus 1234
5602 BE Eindhoven

Complex voor schizofrenen in Prinsenjagt

Woningbouwcorporatie Wooninc start eind 2012 met de bouw van een beschermde woonvorm voor mensen...

24-04-2012
Complex voor schizofrenen in Prinsenjagt
Presentatie nieuwbouw Fakkellaan

Maandag 23 april presenteert Wooninc. samen met stichting Cello en Stigg tijdens een...

20-04-2012
Presentatie nieuwbouw Fakkellaan
Woningtypes
Er is momenteel geen informatie beschikbaar over de woningtypes.


Vul uw gegevens in om de brochure te downloaden

vrouw man
(* verplicht invullen)
Vind je koopwoning!

Zoek in het online Wooninc. woningaanbod van nieuwbouw en Goedkopen van Wooninc.

Goedkopen van Wooninc.
nieuwbouw
Tweets woonincaanbod
Woningaanbod nieuws
Wooninc. presteert maatschappelijk goed Huurdersbijeenkomst duurzaamheid Volop te beleven in D'n Toversnest Huurverhoging 2019 Nieuwe huurders nemen intrek in De Hille fase 2
Fakkellaan
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.