Floraplein


 

Het Floraplein in Eindhoven wordt vernieuwd. Aan de westzijde van het plein komen 70 appartementen voor senioren . Aan de noordzijde komen 27 nieuwe appartementen. Het Floraplein is een van de belangrijke entreepleinen van Eindhoven. Daarom besteden we veel zorg en aandacht aan het ontwerp, en overleggen we volop met de gemeente en andere belanghebbenden.

Woongebouw voor ouderen

Wooninc. stelt ouderen in staat zo lang mogelijk veilig en zelfstandig te blijven wonen. De belangrijkste voorziening is een huismeester die voor orde en netheid zorgt, saamhorigheid stimuleert en bijdraagt aan gevoel van veiligheid. Ook in dit gebouw komt een ruimte voor ontmoeting en activiteiten. Deze voorziening staat ook open voor buurtgenoten die deel willen nemen aan de activiteiten. Daarnaast heeft het gebouw een gezamenlijke binnentuin. Deze gezamenlijke voorzieningen zorgen dat generatiegenoten elkaar makkelijk kunnen ontmoeten, wat vereenzaming tegengaat.

Het plan

De nieuwbouw bestaat uit 2 woongebouwen met in totaal 97 huurappartementen. De insteek is dat de maandelijkse huur onder de huurtoeslaggrens blijft. Toekomstige bewoners hadden een groot aandeel in de planvorming. Met hen hebben we intensief overlegd en samen aandacht besteed aan onderwerpen zoals veiligheid, het buurtgevoel en het voorzieningenniveau.

Om een goede aansluiting te krijgen met de omgeving, bouwen we niet meer dan 4 lagen. Het nieuwe gebouw is dus praktisch even hoog als de oude bebouwing. De ontwerpers creëerden een breed scala aan woningen. Zo komen er  woningen met een brede woonkamer en een hoekkeuken, doorzonwoningen met een slaapkamer direct aan de woonkamer, woningen met een eigen entree vanuit de straat, woningen met zitruimte voor de deur en nog veel meer keuzemogelijkheden. Alle woonvoorzieningen zijn gelijkvloers en de woningen zijn met de lift te bereiken.

Bekijk de presentatie van de plannen hier.

De planning

Naar verwachting starten we eind 2019 met de sloop van blok 1. Voor de zomer 2020 starten we vervolgens met de bouw. De oplevering van de 70 woningen en de ontmoetingsruimte in dit blok staat gepland voor eind 2021. Voor blok 2, Floraplein 46 t/m 69, zijn we de definitieve plannen nog aan het uitwerken. Zodra er meer duidelijkheid is over de definitieve planning, maken we dit hier en via de nieuwsbrief kenbaar.

Kenmerken
Huuraanbod
HuurwoningenTotaal circa 100
Woningtype(n)WoonincPlusVitalis huurappartementen
Soort bouwNieuwbouw
Doelgroepsenioren
Verhuur viaWooninc.
Planning
Start bouw2018
Algemene gegevens
Woningcorporatie(s)Wooninc.
Architect(en)KAW architecten 
BouwpartnersLaride 
Omgeving
Foto's
Ik heb interesse:
Wooninc.Plus 55+ appartement (1)

Velden met een * zijn verplicht

ยน) Wooninc.Plus is het unieke woonconcept waarin zelfstandig wonen, ontmoeten, veiligheid en welzijn centraal staan. Zorg op maat is dichtbij dankzij de directe samenwerking met vaste zorgpartners. Onderscheidend zijn de uitgebreide voorzieningen en services om senioren zo lang mogelijk in een veilige, inspirerende omgeving zelfstandig te laten wonen. Zo beschikken de Wooninc.Plus gebouwen over een beheerder, een ontmoetingsruimte en professionele activiteitenbegeleiding.

Wooninc.
Winston Churchilllaan 87
5623 KW Eindhoven
Tel 040 265 44 00
info@wooninc.nl

Openingstijden
maandag tot en met donderdag van
9.00 tot 17.00 uur
vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur

Postadres
Postbus 1234
5602 BE Eindhoven

Opschoondag Floraplein

Plein 1 heeft in samenwerking met Wooninc. zaterdag 11 april haar jaarlijkse opschoondag...

09-04-2015
Opschoondag Floraplein
Ontwikkelingen nieuwbouw Floraplein Eindhoven

Aan het Floraplein in Eindhoven ontwikkelt Wooninc. een nieuw Wooninc.Plus gebouw gericht op...

13-03-2015
Ontwikkelingen nieuwbouw Floraplein Eindhoven
Veel belangstelling voor appartementen Floraplein

De belangstelling voor de nieuwbouw appartementen aan het Floraplein is groot. Dat bleek maandag 8...

10-12-2014
Veel belangstelling voor appartementen Floraplein
Inloopavond nieuwbouwplan Floraplein

Op de locatie Floraplein, Resedastraat en Clematisstraat heeft Wooninc. een nieuw Wooninc.Plus...

24-11-2014
Inloopavond nieuwbouwplan Floraplein
Woningtypes

Er komen 75 betaalbare huurappartementen volgens het Wooninc.Plus concept. Vul uw gegevens in om de brochure te downloaden

vrouw man
(* verplicht invullen)
Vind je koopwoning!

Zoek in het online Wooninc. woningaanbod van nieuwbouw en Goedkopen van Wooninc.

Goedkopen van Wooninc.
nieuwbouw
Tweets woonincaanbod
Woningaanbod nieuws
Wooninc. presteert maatschappelijk goed Huurdersbijeenkomst duurzaamheid Volop te beleven in D'n Toversnest Huurverhoging 2019 Nieuwe huurders nemen intrek in De Hille fase 2
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.