Floraplein


 

Het Floraplein in Eindhoven wordt vernieuwd. Het is een van de belangrijke entreepleinen van Eindhoven en daarom is er veel zorg en overleg besteed aan het ontwerp. De bestaande portiekappartementen aan de westzijde worden gesloopt en vervangen door een nieuw woongebouw met een binnentuin. De twee woongebouwen omvatten bijna 100 huurappartementen, waarvan fase 1 specifiek is bestemd voor ouderen. Door het woonconcept dat Wooninc. en Vitalis samen hebben ontwikkeld worden zij hier in staat gesteld om lang zelfstandig te wonen. Voor Wooninc. een investering van ca. € 17 miljoen.

Wooncomplex voor ouderen

Het woonconcept dat Wooninc. en Vitalis in Eindhoven hebben ontwikkeld, stelt ouderen in staat zo lang mogelijk veilig en zelfstandig te kunnen blijven wonen. De belangrijkste voorzieningen daarin zijn onder andere een huismeester die voor orde en netheid zorgt, de saamhorigheid stimuleert en bijdraagt aan gevoel van veiligheid. Daarnaast is er een ruimte voor ontmoeting en activiteiten. Deze voorziening staat ook open voor ouderen uit de omliggende buurt die deel willen nemen aan de activiteiten. Het complex heeft een gezamenlijke binnentuin. Alle voorzieningen zijn vooral bedoeld om saamhorigheid te versterken en om vereenzaming te voorkomen. De ervaring in onze andere, vergelijkbare wooncomplexen leert dat de bewoners (generatiegenoten) meer aandacht voor elkaar hebben, elkaar helpen en waar mogelijk zorg bieden. Daarmee is men minder afhankelijk van mantelzorg. Professionele zorg kan en zal door Vitalis worden geleverd, maar de bewoner kan ook kiezen voor een eigen zorgaanbieder. Inmiddels hebben Wooninc. en Vitalis in Eindhoven 23 van deze wooncomplexen met bijna 2.900 woningen, waarvan 2.200 zelfstandig wonen.

Het plan

Het complex zal bestaan uit 2 woongebouwen (zie artist impressie) met in totaal 97 betaalbare huurappartementen. De maandhuur van de meeste woningen wordt (onder voorbehoud) zodanig dat huurders een beroep kunnen blijven doen op huurtoeslag. Alle woonvoorzieningen zijn gelijkvloers en de woningen zijn met de lift te bereiken. Meerdere toekomstige bewoners hebben een groot aandeel in de planvorming. Hiervoor is intensief overleg gevoerd en aandacht besteed aan onderwerpen zoals veiligheid, het buurtgevoel en het voorzieningenniveau. Om een goede aansluiting te krijgen met de omgeving is er voor gekozen om niet meer dan vier lagen te bouwen. Feitelijk gelijk aan de bestaande hoogte. Het is de ontwerpers gelukt om een breed scala aan woningtypen te realiseren. Zo zijn er woningen met een brede woonkamer en een hoekkeuken, doorzonwoningen met een slaapkamer direct aan de woonkamer, woningen met een eigen entree vanuit de straat, woningen met zitruimte voor de deur en nog veel meer keuzemogelijkheden.

Bekijk de presentatie van de plannen hier.

De planning

Het bestemmingsplan is vastgesteld. Aansluitend is de omgevingsvergunning (bouwvergunning) aangevraagd. Zodra er meer duidelijkheid is over de definitieve planning, maken we dit hier en via de nieuwsbrief kenbaar.

Kenmerken
Huuraanbod
HuurwoningenTotaal circa 100
Woningtype(n)WoonincPlusVitalis huurappartementen
Soort bouwNieuwbouw
Doelgroepsenioren
Verhuur viaWooninc.
Planning
Start bouw2018
Algemene gegevens
Woningcorporatie(s)Wooninc.
Architect(en)KAW architecten 
BouwpartnersLaride 
Omgeving
Foto's
Ik heb interesse:
Wooninc.Plus 55+ appartement (1)

Velden met een * zijn verplicht

ยน) Wooninc.Plus is het unieke woonconcept waarin zelfstandig wonen, ontmoeten, veiligheid en welzijn centraal staan. Zorg op maat is dichtbij dankzij de directe samenwerking met vaste zorgpartners. Onderscheidend zijn de uitgebreide voorzieningen en services om senioren zo lang mogelijk in een veilige, inspirerende omgeving zelfstandig te laten wonen. Zo beschikken de Wooninc.Plus gebouwen over een beheerder, een ontmoetingsruimte en professionele activiteitenbegeleiding.

Wooninc.
Winston Churchilllaan 87
5623 KW Eindhoven
Tel 040 265 44 00
info@wooninc.nl

Openingstijden
maandag tot en met donderdag van
9.00 tot 17.00 uur
vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur

Postadres
Postbus 1234
5602 BE Eindhoven

Opschoondag Floraplein

Plein 1 heeft in samenwerking met Wooninc. zaterdag 11 april haar jaarlijkse opschoondag...

09-04-2015
Opschoondag Floraplein
Ontwikkelingen nieuwbouw Floraplein Eindhoven

Aan het Floraplein in Eindhoven ontwikkelt Wooninc. een nieuw Wooninc.Plus gebouw gericht op...

13-03-2015
Ontwikkelingen nieuwbouw Floraplein Eindhoven
Veel belangstelling voor appartementen Floraplein

De belangstelling voor de nieuwbouw appartementen aan het Floraplein is groot. Dat bleek maandag 8...

10-12-2014
Veel belangstelling voor appartementen Floraplein
Inloopavond nieuwbouwplan Floraplein

Op de locatie Floraplein, Resedastraat en Clematisstraat heeft Wooninc. een nieuw Wooninc.Plus...

24-11-2014
Inloopavond nieuwbouwplan Floraplein
Woningtypes

Er komen 75 betaalbare huurappartementen volgens het Wooninc.Plus concept. Vul uw gegevens in om de brochure te downloaden

vrouw man
(* verplicht invullen)
Vind je koopwoning!

Zoek in het online Wooninc. woningaanbod van nieuwbouw en Goedkopen van Wooninc.

Goedkopen van Wooninc.
nieuwbouw
Tweets woonincaanbod
Woningaanbod nieuws
Onderhoud én ontzorgen gaan samen bij De Horst Project Geldrop-Mierlo: aanpakken betalingsachterstanden Verduurzamend Eindhoven zet slimme oplossingen op het menu Nieuwe en frisse woonstudio's in Sint Joriskwartier Trots op Toversnest in Heeze
RSS-feed Wooninc
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.